MSI, yeni Z97 serisi anakartlarını tanıttı!

MSI, Haswell ve ilerisini destekleyen yeni nesil anakartlarını ortaya çıkardı!

MSI'dan yeni anakartlar!

Anakart ve ekran kartı teknolojilerinde tanınmış firma MSI, yeni nesil Intel Z97 ve H97 serisi anakartlarının yanı sıra oyuncu serisi ekran kartı ve notebooklarını yaptığı bir basın lansmanıyla duyurdu. LGA 1150 soketi ile mevcut Intel 4. nesil (Haswell) ve 2015 yılında çıkması beklenen ve 5. Nesil Core işlemcilerini destekleyen anakartlar askeri sınıf bileşenlere sahip klasik seri, oyunculara özel teknolojilerle donatılmış Gaming serisi ve hız aşırmacılar için tasarlanan OC serisi ile Mini-ITX, microATX ve ATX form faktörleriyle her tür ihtiyaca cevap veriyor.

MSI OC serisi

1986 yılında ilk kez hız aşırtma yapılabilen anakartı tasarlayan MSI, OC serisinde Z97 XPOWER AC, Z97 MPOWER MAX ve Z97 MPOWER ile 3 farklı model sunuyor. MSI'ın dünya çapındaki önemli hız aşırtma yarışmalarından olan Master Overclocking Arena'da dünya şampiyonlarından gelen önerilerle tasarlanan modeller gerçek OC sertifikası ile dikkat çekiyor.

Kimi rakiplerin ekran kartı testi yaparak anakartlarına verdiği hızaşırtma sertifikasına karşın MSI gerçekten işlemciye yük bindiren 24 saatlik Prime 95 testi ile anakartın gerçek potansiyelini ispatlıyor. Bunun yanı sıra MSI OC Engine devresi Intel sistemlerdeki BCLK frekansını da serbest bırakarak 100/125/167 MHz gibi çok daha hızlı işlemci saatlerine çıkmaya imkan tanıyor. OC serisi kartların kalite ve performansı ise şimdiden kanıtlanmış durumda. Z97 XPOWER AC daha şimdiden 7GHz rekorunu kırarak COMPUTEX 2014 Tasarım ve Yenilikçilik ödülünün kazananı oldu. MSI'ın hız aşırtma serisi Z97 anakartlara ait tüm detaylar için oc.msi.com adresine başvurulabilir.

MSI GAMING serisi

MSI GAMING serisi

MSI GAMING serisi

Dünya şampiyonu esports takımı Fnatic ve Türkiye'de de 2014 yılında HWA Gaming'in ana sponsoru olan MSI oyuncu ürünlerini profesyonel oyuncuların taleplerine göre şekillendiriyor.

Birçok özel kasa modifikasyonuna da ilham veren Ejderha temalı Gaming serisinde isim değişikliğine giden MSI yeni serilerini Z97 GAMING 7, Z97 GAMING 5, Z97 GAMING 3, H97 GAMING 3, microATX çözümü Z97M GAMING ve mini ITX çözümü Z97I GAMING AC olarak tanıttı. Hız, ses ve kararlılık üzerine odaklanan MSI GAMING, gerçek bir oyun sisteminin tüm gereksinimlerine, hatta daha fazlasına sahip.

En iyi ses deneyimi için Xtreme Audio DAC, USB Audio Power ve Creative Sound Cinema ile güçlendirilen Audio Boost 2 ile donatıldılar. Hız tarafında ise bütün GAMING anakartlar tümleşik M.2, SATA Express ve Killer LAN çözümü ile geliyor. Siyah mat baskılı devre tasarımı ve uyumlu siyah arka panelle gelen anakartlarda Gaming APP uygulaması ile oyuncular tek bir düğmeye basarak benchmark yapanlar için OC modu, oyun performansı arayanlar için Gaming modu ve gece sessizlik isteyenler için Silent moduna geçebiliyor. Heyecan verici Z97 GAMING 9 AC ise Xtreme Audio DAC ve Audio Boost 2 ile şimdiye kadarki en iyi tümleşik ses çözümü sayesinde profesyonel oyuncuların tercihi olacak gibi gözüküyor. MSI'ın özel oyun kartarını tanıttığı game.msi.com sitesinde ürün özelliklerini ve teknolojilerin açıklamalarını bulabilirsiniz.

MSI klasik seri

MSI klasik seri

MSI klasik seri

Mini-ITX, microATX ve ATX boyutlarına sahip 16 yeni modelle yeni MSI Z97 Classic anakartlar, teknik yeteneklerinin yanında birçok özellikle de geliyor. Güvenilir ve hızlı Intel Gigabit LAN, birden fazla ekran kartı kullanmak isteyenler için resmi Nvidia SLI desteği, tercih edilen cihazlara sunulan esnek çözümlerle 10GB/sn'ye ulaşan en hızlı depolama performansı için tümleşik M.2 ve SATA Express ve titizlikle seçilip ağır şartlarda test edilen bileşenlerle yüksek kararlılık için Guard-Pro ve Military Class 4 bunlardan yalnızca bazıları.

Okuyucu Yorumları