MSN Messenger Üzerinden Yayılan Kurt

Anti virüs yazılımı üreticileri, kullanıcıları yayılma kanalı olarak MSN Messenger’ı kullanan yeni bir internet kurduna karşı uyarıyor. “Bropia”, Messenger programının transfer fonksiyonu kullanılarak dosya biçiminde gönderiliyor.

MSN Messenger Üzerinden Yayılan Kurt

Ancak zararlının etkin hale gelebilmesi için söz konusu dosyanın alıcı tarafından çalıştırılması gerekiyor.

Anti virüs uzmanlarının açıklamalarına göre virüslü dosyanın ismi değişiklik gösteriyor. Kullanıcı, MSN Messenger üzerinden aldığı dosyaya çift tıkladığı zaman dosya, kendisini kök dizin “C:\” ve Windows klasörüne dört farklı isim altında kopyalıyor. Bu dosyalar birinde ise “Cz.EXE” ismin,n arkasına gizlenmiş olan bir tür “Spybot” virüsü bulunuyor.

Bropia, ilk olarak Windows Kayıt Defteri’den uygun değişiklikleri yaparak her sistem açılışında otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor. Virüsün bulaştığına dair en açık belirti ise bu dosya türü için kullanılan standart uygulama ile “Sexy.jpg” dosyasının otomatik olarak açılmasıdır.

Bropia, yayılmaya devam etmek için devamlı olarak MSN Messenger’daki kişilerin o andaki durumlarını kontrol ediyor. Bu kişilerden biri aktif olduğunda ise kurt, otomatik olarak dosya gönderme isteğinde bulunuyor.

Symantec, kurdun bulaştığı bilgisayarlardan temizlenmesi için bir Removal Tool geliştirdi. Ayrıca H+BEDV firması da yazılımları için yeni virüs imzalarını yayınladı.

Okuyucu Yorumları