MSN, NBC’yi de ortakları arasına kattı

Microsoft'un portal sitesi MSN, medya ve eğlence sektöründeki ortaklıklarını genişletmeyi amaçlıyor. NBC'nin popüler iki şov programının web sitelerini kendi bünyesine taşıyan MSN, Pazartesi günü NBC ile resmi olarak anlaşma yaptı.

MSN, NBC’yi de ortakları arasına kattı

Ünlü şovmen Jay Leno'nun "The Tonight Show With Jay Leno" ve eğlence haberleri sunan "Access Hollywood" programlarının siteleri artık MSN içerisinde yer alacak. Access Hollywood sitesi müzik kliplerinin videoları, film fragmanları ve eğlence haberleri başlıklarına yer verecek. The Tonight Show'un sitesi ise kaynaklara göre ilkbahara kadar hazır olmayacak.

Internet'teki yerini daha da sağlamlaştırmak isteyen Microsoft Web Ekibi, NBC ile ortakları arasına güçlü bir devi daha ekledi. Ortaklığın en büyük amaçlarından birisi site ziyaretçilerinin ücretsiz e-posta hizmeti sunan Hotmail gibi çeşitli Passport hizmetlerinin daha çok kişiye ulaşması. Diğer yandan ise Microsoft, kısa bir süre önce Netscape'i satın alan rakipleri AOL'den daha iyi ortaklıklar kurarak rekabeti sürdürmek amacını güdüyor.

The Tonight Show ve Access Hollywood siteleri, programlar esnasında da canlı sunumlar ve programa direkt erişim gibi opsiyonlar sunarak şovların internet üzerinden de aktif olmasını sağlayacak.
Microsoft ve NBC yapılan bu ortaklık anlaşması üzerine yorum yapmamayı tercih ediyorlar.

Okuyucu Yorumları