MSN Search: Reklam ile sonucu ayırt ediyor

Microsoft’un online hizmeti MSN, arama hizmetini geliştirdi. Yeni internet arama yöntemi sayesinde kullanıcılar, sponsorluk bağlantıları ile webde bulunan sonuçları görüntülenen liste üzerinden ayırt edebilecekler.

MSN Search: Reklam ile sonucu ayırt ediyor

Reklam müşterilerine ait bağlantılar renkli olarak görüntülenecek ve MSN sayfalarında algoritmik sonuçlardan ayrı olarak yerleştirilecekler.

Encarta ansiklopedisi gibi bilgi kaynaklarına direkt erişim ve entegre haber araması da MSN’in diğer yenilikleri arasında sayılabilirler.

Arama motoruna direkt erişim için Internet Explorer 5.01 versiyonundan itibaren MSN araç çubuğunu yükleyebilirsiniz. Bu araç çubuğu kendi Popup engelleyicisine sahip ve Hotmail, MSN Messenger ve My MSN hizmetlerine erişilmesine imkan tanıyor. MSN araç çubuğu, rakiplerinde olduğu gibi web sayfasında bulunan arama kriterlerini de renkli olarak görüntüleyebiliyor.

MSN, önümüzdeki sene kendi algoritmik arama motorunu kullanıma sunacağını duyurdu. Bu hizmet şu anda “Techonolgy Preview” başlığı altında sadece Betatester’ların kullanımına sunuldu ve milyarlarca dokümanı indeksleyebilecek.

Okuyucu Yorumları