MSN Space

Sizin hakkınızda kısa duyurular, fotoğraflarınız, sevdiğiniz şarkılar gibi bölümlerin olduğu bir blog sitesi hazırlamak istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun. CHIP, tüm bunları internete taşımanın kolay yolunu açıklıyor.

MSN Space

Fotoğraf albümü

Kişisel web sitelerinin vazgeçilmez bölümlerinden olan fotoğraf albümleri de MSN Space’de düşünülerek, etkili bir araç ve arayüz ile sunuluyor. Oluşturduğunuz fotoğrafları Space’e yüklemek için Photos bölümüne gelin ve Create Album bağlantısına tıklayın.Yeni pencerede albümünüze isim verin ve Save and Close butonuna basın. Fotoğraflarınızı yüklemek için ise bu sayfa içerisinde yer alan Add Photo bağlantısına tıklayın. Açılır pencere içerisinde ister kendi bilgisayarınızdan isterseniz de başka bir web sitesinden fotoğraf yüklemek için yardımcı bir araç karşınıza gelecektir. Bu adımda sizden güvenlik onayı istenecektir. O nedenle gereken ActiveX onayını verin ve devam edin. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızda herhangi bir klasörün içerisinde geziniyormuş gibi görünen bir arayüz görünce şaşırmayın. Yüklemek istediğiniz fotoğrafları seçin ve sayfanın sol üst bölümünde yer alan Upload Now butonuna basın. Bağlantı hızınıza göre kısa zamanda fotoğraflarını yüklenecektir.

Oluşturduğunuz albümlerle ilgili değişiklikleri istediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ana sayfada albümü seçip Edit Album bağlantısına tıklamanız gerekiyor.

Listeniz web sayfanızda

Sevdiğiniz web sitelerini, şarkıcıları, kitapları ve paylaşmak istediğiniz daha birçok şeyi listeleyerek MSN Space’de ziyaretçilerinize sunabilirsiniz. Liste oluşturmak da yine çok basit. Anasayfadaki Lists sayfasına geçin. Create a list butonuna tıklayın. Oluşturacağınız listeye bir isim verin. Daha sonra da Add Item bağlantısı ile listenize eklemeler yapın. Eklemeniz gereken 3 giriş var; isim, web adresi ve tanım.

Müzik listenizi yayınlayın

Dinlenilen şarkılar aynı zamanda kültürü ve kişiliği de yansıtır. Siz de en çok sevdiğiniz şarkıları site ziyaretçileriniz ile paylaşmak için bu bölümden faydalanabilirsiniz. MSN Space’i açtıktan sonra Music sayfasına geçin. Add music list butonuna basarak listenize bir isim verin. Daha sonra Add song bağlantısı ile şarkılarınızın adını, sanatçı adını ve albüm adını yazarak hemen yayınlayabilirsiniz.

Bu bölümde unutulmaması gereken bir diğer özellik de Windows Media Player ile daha pratik olarak listeler yayınlayabilmek. Bunun için, MSN Space’i açın ve Music bölümüne girip Copy a playlist from Windows Media Player bağlantısına tıklayın. Bu adımda sizden bir onay istenecektir. Bu bağlantı onayını verdikten sonra listenizi seçip Next butonuna basın ve yeni pencere içerisindeki listeniz seçili iken Copy butonu ile bu görevi sonlandırın. Tüm listeniz kolayca MSN Space’de.

Özelleştirin

Hazır tasarım, oluşturduğunuz siteye uygun olmayabilir. MSN Space, bu konuda kullanıcılarına farklı seçenekler sunmayı da ihmal etmemiş. Seçeneklerinizin ne olduğunu görmek için Customize butonuna basın ve gelen sayfa içerisindeki Click here to use keyboard-accessible versions of the customize pages. Bağlantısına tıklayın. Sunulan alternatiften bir tanesini seçerek tasarımı hemen değiştirebilirsiniz.

Hakkı Aklan
[email protected]

MSN 7.5 yükleyenler hemen hatırlayacaklardır: Listenizdeki kişilerin kullandığı küçük resimler daha da küçülerek listede isimlerin hemen yanında yer alıyor. Bunun yanında bazı kişilerin isimlerinin yanında ise küçük sarı bir yıldız yanıp sönüyor. Bu küçük yıldız, sizi MSN uzayına götürüyor.

MSN, daha önce başlattığı bu hizmeti artık MSN 7.5 ile daha da kolay ulaşılabilir hale getirmiş durumda. Bu hizmet sayesinde birkaç saniye içerisinde küçük ama etkili bir web sitesi sahibi olabilirsiniz. Sizi tanıtan bu siteyi görmesi gereken kişilere ise MSN 7.5 ulaştırıyor. Space olarak adlandırılan bu uygulama içerisinde yer alan hizmetler ise kişisel bir web sitesinde olması gereken birçok şey için yeterli durumda.

5 adımda MSN Space

- MSN 7.5’i başlatın ve çevrimiçi olun.
- My Space ikonuna basın.
- Karşınıza gelen tarayıcı penceresinden Sign Up bağlantısına tıklayın
- Form içerisinde sizden istenen bilgileri kolayca girin ve Create Your Space butonu ile işlemleri bitirin.
- Tebrikler.

Blog

Space içerisindeki Blog hizmeti ile sitenize duyuru ekleyebilir ve bu konuda yorumlar alabilirsiniz. Duyurularınız ve gelen yorumlarda ise tam yetkiye sahipsiniz. Duyurunuzu daha sonra güncelleyebilir veya duyurunuza gelen uygunsuz bir yorumu hemen silebilirsiniz. Bu bölüme diğer kullanıcıların yorum eklemesi için .Net Passport’a ihtiyaçları var. Bu ihtiyacın bir diğer adı da MSN Messenger hesabına sahip olmak.

Okuyucu Yorumları