Muhteşem manzara: Evrene bakan ev!

Antik bir mimarinin izini taşıyan, geçmiş çağların "yüksek teknoloji" merkezinden esinlenen bir ev!

Evrene bakan ev!

İleri teknoloji materyaller ile mimarinin enfes birleşimi, ortaya benzersiz hatlara sahip bir ev çıkartıyor. Ama bu ev ileri teknoloji değil, yüksek tasarım şaheseri.

Elbette bu evin yeri de en az kullanılan teknoloji kadar önemli. "Universe House" yani evren ev isimli bu ev, bunun inanılmaz bir örneği. Tasarım ve mekan birleştiğinde ortaya resimdeki gibi bir ev çıkıyor.

Meksikalı sanatçı Gabriel Orozco ve mimar Tatiana Bilbao tarafından yapılan bu ev, Janvar Mantar Astronomik Gözlem Evi üzerine tasarlanmış. Orijinal ilham kaynağının kökeni, 1724 tarihli bu yapı olmuş.

Gece yıldızlarda yüzülen havuz

Gece yıldızlarda yüzülen havuz
Bütün güzelliği tepesinde yüzme havuzu

1996'da bu gözlemevini ziyaret eden Orozco çok etkilenmiş ve bu Hint yapısının uyandırdığı ilham ile bir proje düşünmüş. Bilbao'nun mimarlık ofisi detaylı planları, Orozco'nun çizimleri üzerine geliştirmiş. Yapının kendisi ise geleneksel yöntemlerle inşa edilmiş: Panchito isimli bir eşekten malzeme taşımakta yararlanılmış.

Ev 360 derecelik bir manzara sunuyor ve pencerelerinde cam yok. Fırtınalara karşı ahşap kapaklara sahip pencereler var. Hint gözlem evindeki gözlem havuzunun yerini bir yüzme havuzu almış. Eski astronomlar, yıldızlara suyun üzerindeki yansımadan bakarak çalışırlarmış. Şimdi evin sahipleri gece yıldızlar içerisinde yüzebiliyorlar.

"Universe House"un birbirinden güzel fotoğraflarını galerimizde bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları