Multi mobil dizüstü

Intel yeni geliştirdiği teknolojilerle dizüstü bilgisayarları baştan aşağıya yeniledi. Artık hareket halinde bilgisayar kullanmak daha farklı.

Multi mobil dizüstü

Intel Geliştiriciler Forumu, çok yakın gelecekte kullanıcıların karşılaşacağı teknolojik gelişmelere göz atabileceğiniz önemli bir bilgi kaynağı. Bu toplantılarda Intel geliştirdiği ve uygulamak üzere olduğu teknolojileri önde gelen yazılım ve donanım üreticileri ile paylaşarak fikir alışverişinde bulunur.

Intel’in konsept dizüstü bilgisayar programı da dizüstü bilgisayarların önümüzdeki iki ila üç yıl içerisinde geleceği aşamayı gösteren somut örnekler ortaya koyuyor. Intel, geçtiğimiz yıl Intel’in “Şorence” konsept sistemleri ile piyasaya sürdüğü özelliklerinin üzerine inşa edilen iki dizüstü bilgisayar ve bir masaüstü PC tasarımını da bu yıl tanıttı.

“Hareket halinde” kavramına sahip mobil PC platformu, hem ev içerisinde hem de ev dı- şında, eğlence, iletişim ve bilgi işlem ihtiyaçlarını karşılaması aynı zamanda da ev içerisinde ikinci bir dizüstü bilgisayar görevi görmesi amacı ile, ultra-mobil platforma önem veren, çok kullanıcılı aileler için tasarlanmış.

Düz yüzeyli bir monitör olarak iki katına çıkan dokunmatik bir ekrana, entegre GPS’ye, WWAN bağlantısına yönelik mobil telefon kullanmaya uygun bu tasarım, “eş zamanlı olarak kullan” ve “dışarıda/içeride” erişim yetkinliklerine sahip. “Eşzamanlı olarak kullan” kavramı, PC’nin seçili dosyalar üzerinde, başka bir PC ile eşzamanlı olarak çalışabilmesini ve bu dosyalara erişimi mümkün kılarken, “dışarıda/içeride” kavramı, PC veya yerel ağ üzerinde bulunan dosyalara uzaktan erişim sağlıyor.

Intel Sanallaştırma Teknolojisi

Söz konusu konsept (önceki kod adı Vanderpool) Intel Sanallaştırma Teknolojisini desteklemeye yönelik şekilde tasarlanmış. Intel Sanallaştırma Teknolojisi, bir sistemin değişik programları ve hatta değişik işletim sistemlerini aynı cihaz üzerinde aynı zamanda hatasız ve güvenli bir şekilde çalıştırmasını sağlıyor, böylece bir bilgisayar birden fazla “sanal” platform olarak işlevsellik kazanıyor. Doğru yazılım ile birleştiğinde, bulunabilirliği yüksek ve daha güvenli müşteri sanallaştırma kısımları için temel oluşturabiliyor. Konsept dizüstü bilgisayar ayrıca, bant-dışı yönetilebilirliği, görsel aktivite indikatörleri, parmak izi okuyucusu, özel bir mikrofon, entegre bir kamera, GPS teknoloji desteği, hatasız çalışan mobil telefon ve entegre 802.11a/b/g ve Bluetooth da içeriyor.

Okuyucu Yorumları