Musk'ın Tesla'sı En Çok Mesafe Kat Eden Araba Oldu

Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla Roadster, ilginç bir rekorun sahibi oldu!

Musk'ın arabası rekor kırdı!

Yaklaşık bir yıldan uzun bir zaman önce SpaceX tarafından fırlatılan 27 motorlu bir roket olan Falcon Heavy'nin taşıdığı kargoda Elon Musk'ın şahsi aracı okan bir Tesla Roadster -ve sürücü koltuğunda oturan Starman- de vardı. Geçtiğimiz Kasım ayında ise araç, Musk'ın gelecekte Mars'ta ikamet etmek istediği yerin yakınından geçerek uzayın derinliklerine doğru yol almaya devam etmişti.

Bu gelişmenin ardından Musk'a ait Tesla Roadster, uzaydaki uzun yolculuğuna devam etti. Aracı takip etmek amacıyla kurulan whereisroadster.com'a göre araç, Dünya üzerinde bulunan tüm karayollarının uzunluğundan daha fazla yol kat etti. Siteye göre 807 milyon kilometre yol kat eden araç, Dünya'nın yörünge uzunluğu olan 940 kilometrelik mesafeyi de aşmak için yol almaya devam edecek.

Starman'in sürücülüğünü yaptığı Tesla Roadster, yörüngedeki bir tam turunu 2019 yılının ilerleyen günlerinde tamamlayacak ancak şu anda aracın etkileyici bir rekoru elde etmesi kesinlik kazandı: Tesla Roadster, tarihteki en fazla mesafe kat eden araç durumunda. Elon Musk'ın emektar aracından sonra en çok sürüş mesafesine ise Irv Gordon'un 5 milyon kilometre yol kat eden Volvo P1800'ü sahip.

İlginç bir şekilde Elon Musk'ın aracı aynı zamanda en iyi yakıt ekonomisine sahip olan araç konumunda. Elektrikle çalışan bir araç olmasına rağmen Dünya'dan yaklaşık 47.696 litre roket yakıtı ile kalkış yaparak yolculuğuna başlayan Roadster, kat ettiği mesafe göz önüne alındığında litre başına yaklaşık 6.410 kilometre yol kat ederek de takdir edilesi bir yakıt ekonomisine imza attı.

Okuyucu Yorumları