Mustang, Windows 8 ve Kinect birleşti ve...

Windows 8, Kinect ve Xbox, efsanevi Ford Mustang ile birleşti ve bakın ortaya ne çıktı...

Windows'lu araba böyle olur!

West Coast Customs, bir Ford Mustang'ı Microsoft Kinect ve diğer Windows özellikleriyle birleştirmeyi başardı. Ortaya ise hayalleri süsleyecek bir otomobil çıktı.

Project Detroit adlı proje altında Microsoft ile beraber çalışan Kaliforniya'lı otomobil modifikasyoncuları, bir 1967 Mustang fastback gövdeye sahip bir 2012 Ford Mustang'a bir mavi aydınlatma eklediler. En ilgi çekici değişiklik ise otomobilin içinde yapıldı.

Viper SmartStart uygulaması ile bir Windows Phone yoluyla uzaktan bulunabilen ve kilitlenebilen aracın içine girdiğinizde gösterge paneli, sizi iyi bir şekilde karşılıyor: Yolcu tarafında yolcunun sürücüyü rahatsız etmeden Xbox oynaması, web'de dolaşması veya Bing maps ile en yakın restoranları bulması mümkün oluyor.

Ön camda bir heads-up ekrana sahip olan otomobil park edildiğinde, arka camı Xbox Kinect için bir ekran halini alıyor.

Aracın içerisinde yer alan özellikler, fazlası...

Aracın içerisinde yer alan özellikler, fazlası...

Aracın birçok yerinde sensörler yer alıyor. Kinect, otomobili park etmenize yardımcı olurken ön ve arka kameralar yayaları ve bisiklet binen sürücüleri gözetliyor. Herhangi bir sürücü sizi rahatsız ettiğinde ise, Windows Phone ile kaydettiğiniz bir sesi çalabiliyorsunuz ("yolumdan çekil") gibi.

Araçta WiFi, 4G hotspot, kişiselleştirilebilen klakson sesleri (!) gibi özellikler de bulunuyor. Ekranlarda hız, konum, RPM, yakıt seviyesi gibi bilgiler de bulunuyor ve bunlar, Windows Azure ile sağlanıyor.

Microsoft'un Project Detroit'i 25 Mart'ta tanıtması bekleniyor.

Microsoft'un hizmetleri ile donatılan modifiye Ford Mustang'ı galerimizde daha yakından görebilirsiniz! Tıklayın!

Okuyucu Yorumları