Müşteri memnuniyeti en iyiyi belirliyor!

Yapılan araştırmaya göre en güvenilir bilgisayar üreticisi ortaya çıkıyor. Detaylar burada...

En güveniliri kim?

Rescuecom'un Michigan Üniversitesinin ve diğer birçok organizasyonun öncülüğünde düzenlediği "Amerikan Müşteri Memnuniyeti" adlı konferansta en güvenilir bilgisayar üreticisini açıkladı.

Firma CEO'su David Milman'ın yaptığı açıklamaya göre Apple ve Asus'a bilgisayar problemleri ile ilgili gelen çağrıların diğer firmalara göre daha az olduğunu, bu firmaların yüksek kalitede bileşen sunduğunu ve böylelikle servise başvuran kullanıcı sayısının da çok az olduğunu belirtti.

Yılın 2. çeyreğinde en iyiler konumuna geçen Asus ve Apple'ı Lenovo, Toshiba ve Hewlett-Packard takip ediyor. Dell ise bu araştırmada %22,1'lik bir oranla 7. sırada yer aldı.

Otomobil ve bilgisayar alanındaki müşteri memnuniyeti konularına değinen konferansta Apple yapılan ankete göre 85 puanla 1. sırada yer alırken, Dell 75 puanla 2.liği bırakmadı.

Kullanıcıların servise gönderdikleri bilgisayarlarının en kısa zamanda onarılmasını istedikleri ve en az masrafın oluşmasının sağlanmasını istedikleri de konferansta açıklananlardan.

Bu araştırmanın herhangi bir bilgisayar üreticisi tarafından yaptırılmadığının altını çizmek istiyoruz. Zira tarafsız bir araştırma da böyle elde edilebilir. Apple ve Asus'un müşteri memnuniyeti için gerekli hassasiyeti gösterdiğini öğrenmek çok güzel. Umuyoruz ki diğer üreticilerde kullanıcı potansiyelini kaybetmemek ve gönüllere taht kurmak için yeteri kadar dikkatli olmaya çalışıyorlardır.

Okuyucu Yorumları