Mutlaka oynanması gereken 10 PC oyunu...

PC'nizde mutlaka oynamanız gereken, en azından bir şansı hak eden 10 oyunu listeledik!

Oynanması gereken 10 PC oyunu

Oyun alanında PC ya bir geri dönüş yapıyor, ya da aslında hiç ayrılmamıştı. Bu konuda ne düşünüyorsanız düşünün, özel modlar, sanal gerçeklik ve oldukça başarılı konsol portları sayesinde PC, bazılarına göre Xbox One veya PS4'ten çok daha iyi bir tercih konumuna yerleşmiş durumda.

Fare ve klavye kullanıcısı olsanız da, bir oyun kumandası (gamepad / joypad) kullanmayı tercih ediyor olsanız da, PC marketinde istediğiniz türe ait istemediğiniz kadar çok oyun bulabiliyorsunuz. Bu yazıda, şu anda PC için var olan en iyi oyunlardan 10 tanesinden bahsedeceğiz...

Cities: Skylines

Cities: Skylines

Cities: Skylines'ı modern çağ için yenilenmiş bir SimCity gibi düşünebilirsiniz. Oyunun temelinde, genişleyen sanal bir şehri yönetmenin ekonomiden makro ve mikro yönetime ve şehir planlamasına kadar çok çeşitli yönleri (ve sorunları) ile ilgilenmeniz yatıyor.

Ancak Cities: Skylines'ın kendini asıl gösterdiği alan "mod"ları oluyor. Bu mod'lar sayesinde özel haritalar, araçlar ve cisimler yaratıp, diğer online oyuncular ile paylaşabiliyorsunuz.

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisiton'da devasa ve canlı bir dünyanın kalbine adım atıyorsunuz. Bu oyundaki harita, serinin önceki oyunlarına göre çok daha büyük bir ölçeğe sahip ve sizi gerçekten kontrolde hissettirmeyi muhteşem bir şekilde başarıyor.

Hikayesine 90 saate kadar kolaylıkla çıkabilen bir oyun süresi ekleyen Inquisition'ın küçük diyalog, zorlayıcı konu ve zekice ilerleme sistemi ile beraber devasa "sandbox" dünyası, aylar boyunca sıkılmadan oynayabilmenizi sağlıyor. Bu oyunu, Elder Scrolls oyunlarının Diablo oyunları ile birleşimi gibi düşünürseniz, oyunu biraz tahmin edebilirsiniz. Konsollarda da var olan oyun, bizce PC'de daha iyi bir deneyim sunuyor.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft

World of Warcraft'ın yapımcılarının sunduğu kart oyunu Hearthstone, kolay bir şekilde öğrenilirken, ustalaşmak için bolca vakit harcanması gereken oyunlardan biri. Blizzard'ın ünlü MMO oyunu gibi Hearthstone da sizi bilgisayar kontrolündeki veya gerçek oyuncuların karşısına atarken, karakter sınıflarını, karakterleri ve bir miktar taktiksel şansı içeriyor.

Her ne kadar bu oyun iOS ve Android üzerinde oynanabilse de, düşük sistem gereksinimleri, harika sunumu ve muhteşem ses efektleri sayesinde en iyi oynandığı platform yine PC oluyor.

Pillars of Eternity

Pillars of Eternity

Pillars of Eternity, çok detaylı teknik savaşlar ile yüzlerce saatlik oyun süresini birleştirmesi açısından Diablo ve Baldur's Gate'e benzer bir RPG. PC'de rahatlatıcı bir şekilde düşük sistem gereksinimi olmasına rağmen, basit ama etkili sanat tarzı sayesinde oldukça güzel gözüküyor ve 2000'lerdeki izometrik fantezi RPG'lere göz kırpıyor.

Ancak Pillars of Eternity'nin tamamen nostaljiden ibaret bir oyun olduğunu söylemek oldukça yanlış olur. Oyun içerisinde bulunan çok sayıdaki ilgi çekici karakter, kötüler ve zekice gerçekleştirilmiş yazımı, bu oyunu modern bir klasik haline getirmek için yeterli olabilecek seviyede.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V, büyük ihtimal ile PC'de en fazla beklenen konsol portlarından biriydi. Oyunu konsollarda gören veya deneyenlerin Los Santos'un oldukça detaylı ve interaktif dünyasına geri dönmek için muhtemelen ikinci bir sebebe ihtiyaçları olmasa da, PC'nin daha zengin grafikleri ve 60fps oynayışı ile bu oyun çok daha zevkli bir hale gelmekte.

Bir kez bu oyunun 31 saatlik hikayesini oynadıktan ve şehirde dolaşarak yeterince kaos yarattıktan sonra, GTA'nın sonu gelmeyen modları sayesinde bu oyun ile uzun bir süre daha eğleneceğinizi söyleyebiliriz.

Alien: Isolation

Alien: Isolation

Gelecekte geçen ancak geçmişi taban alan Alien: Isolation, Alien hayranlarının heyecanla bekledikleri gerilim dolu bir oyun. İlk Alien filminden esinlenen Isolation, sizi Nostoromo'da bir Alien'ın karşısına koyan ilk gizlilik oyunu.

Belirgin bir şekilde silah eksikliği, üst seviye PC'lerde özellikle muhteşem olan grafikler ve zeki AI'si, oyunun sahip olduğu korkutucu gerilimi arttırıyor ve her köşeyi dönerken korkuyla titremenize sebep oluyor.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive, asla yaşlanmayan bu klasik oyun serisi için muhteşem bir güncelleme olarak yerini koruyor. Teröristler ile terörle mücadele ekiplerinin karşı karşıya getirildiği bu "tactical shooter" oyunu, Counter Strike 1.6 ve Counter Strike: Source oyun mekanikleri üzerine kurulmuş durumda.

CS: GO içerisinde Italy ve Dust gibi klasik haritaların güncellemeleri yer alırken, Arms Race ve Demoliton gibi yeni modlar da eklenmiş durumda. Battlefield'ten daha basit ancak Call of Duty'den daha ayrıntılı olan bu oyun, koşmayı ve ateş etmeyi - bir miktar da düşünmeyi - sevenlerin mutlaka oynaması gereken oyunlardan. Ve kesinlikle, klavye - fare etkeni de işin içine girince, PC'de daha fazla keyif veriyor.

Far Cry 4

Far Cry 4

Far Cry 4, açık ara ile Far Cry serisinin şimdiye kadar sunduğu en güzel oyun. Üst seviye bilgisayarlarda göz kamaştıran muhteşem grafikleri, mermilerden kaçarken, filler tarafından ezilmemeye çalışırken ve savanayı külüstür bir araba ile geçmeye çalışırken oynayışı daha inandırıcı bir hale getirebiliyor. Ayrıca bu oyun, sizi, hayatta kalmak için zor tercihler yapmaya zorlamakta da oldukça başarılı...

FTL (Faster Than Light)

FTL (Faster Than Light)

FTL (Faster Than Light) oyununda, bir uzay gemisini yönetmek ve mürettebatı ile ilgilenmek zorundasınız. Silahların, motorların, kalkanların ve diğer pek çok detayın bakımlarını da içeren karmaşık bir oyun mekanizmasına sahip olan bu oyun, taktiksel savaşın yanı sıra zaman içerisinde oldukça derinleşebilmekte.

Savaşın ortasında mürettebatınıza ateşleri söndürmeyi emrediyor da olsanız, bir asteroid alanının içerisinden geçmeye çalışıyor da olsanız, FTL'nin uzun zamanlı ilerleme ile ilgili olduğu kesin. Bu oyunun indie stilinin sizi aldatmasına izin vermeyin: İnanılmaz derinliğe sahip olan bu oyun, sizi bir anda bağımlısı haline getirebilir. Üstelik herhangi bir konsol sürümü de yok.

Grim Fandango Remastered

Grim Fandango Remastered

Hayata geri döndürülen bir 90'lar klasiği olarak Grim Fandango Remastered, PC'nin en iyi macera (adventure) oyunlarından biri ve eski oyunların tekrar işlenebileceğinin başarılı bir örneği. En komik kara mizah örnekleri ile rakip olan yazımı, zekice düzenlenmiş bulmacaları ve halen etkileyici olan çizim stili ile beraber Grim Fandango, en eğlenceli sanat eserlerinden biri olarak yıllar önce ortaya çıkmıştı. Şimdi ise yenilenmiş grafikleri, sesleri ve daha iyi kontrolleri ile Manna Calavera'nın macerası hiç olmadığı kadar iyi gözüküyor; özellikle de PC'de...

Okuyucu Yorumları