Müzik odaklı cep telefonlarında yeni bir akım

Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, müzik özellikleriyle dikkat çeken 3 yeni cep telefonunu, New York Times Meydanı'nda kurulan Nokia Theatre'da tanıttı.

Müzik odaklı cep telefonlarında yeni akım

Bu telefonlar arasında özelikle 1.500 şarkıya kadar genişleyebilen kapasitesiyle Nokia 5300 XpressMusic dikkat çekiyor.

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, New York'ta düzenlediği Open Studio etkinliği kapsamında, Times Meydanı'nda kurulan Nokia Theatre'da özel bir gösteriyle yeni müzik telefonlarını tanıttı. Popüler DJ'lerin ve müzik listelerinin üst sıralarındaki sanatçıların canlı performanslarıyla renk kattıkları etkinlikte özellikle Nokia 5300 XpressMusic, kayarak açılan kapaklı tasarımı ve 1.500'e kadar şarkı kaydetme kapasitesiyle dikkat çekti.* Tanıtılan üç yeni Nokia müzik telefonunda üstün özellikler, dinamik tasarım ve cazip fiyatlar ön plana çıkıyor.

Nokia 5300 XpressMusic hakkında bir açıklama yapan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyorlar: "Bugün tanıttığımız yeni müzik serisiyle, modern bir cep telefonu ile kaliteli bir müzikçaların özelliklerini tek bir cihazda birleştirmek isteyen geniş bir tüketici kitlesine ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle Nokia 5300 XpressMusic, 2GB'ye kadar destekli hafıza, özel müzik tuşları, makul fiyatları ve daha pek çok niteliğiyle en cazip fırsatları sunuyor. Tüketicilerin ayrı bir müzikçalarla kıyaslanacak kadar kaliteli müzik özelliği olan bir cep telefonu alabilmesi hiç bu kadar kolay olmamıştı. Nokia 5300 XpressMusic ile, etkileyici mobil müzik deneyimleri sunan Nokia cep telefonlarının yeni bir boyutu olarak XpressMusic özelliğini vurguluyoruz."

Nokia 5300 XpressMusic Müzik Listelerinde Bir Numara Olacak!
Nokia 5300 XpressMusic, ayrıca alınabilecek 2GB microSD hafıza kartı desteğiyle* 100 albüm dolusu müzik (yaklaşık 1.500 şarkı) saklayabiliyor. Özel müzik tuşları sayesinde kullanıcılar, yazma, inceleme ya da fotoğraf çekme gibi özellikleri kullanırken müzik akışını da kolaylıkla kontrol edebiliyorlar. Ayrıca Nokia 5300 XpressMusic'e uyumlu olan kulaklık ve hoparlörlerle de müzik dinleyebiliyorlar. Nokia 5300 XpressMusic, standart USB bağlantısı ile albüm ve müzik koleksiyonlarını PC'ye hızla transfer edebiliyor.

Nokia 5300 XpressMusic sadece müzik özelliğiyle değil, 1.3 megapiksel kamerası ve en yeni mesajlaşma işlevleriyle de dikkat çekiyor. Gelen aramalar, yüksek çözünürlüklü ekranda video zil sesleriyle zenginleştirilebiliyor.

Dahası Var!
New York Times Meydanı'ndaki etkinlikte tanıtılan diğer iki müzik telefonu ise Nokia 5200 ve Nokia 3250 XpressMusic. Nokia 5300 XpressMusic gibi kayarak açılan kapaklı Nokia 5200, müzik ve mesaj hizmetlerinin heyecan verici birleşimini sunarken, cazip fiyatıyla özellikle genç tüketiciler için önemli bir fırsat yaratıyor.

Sevilen cep telefonu Nokia 3250'nin görünümü ve içeriğiyle yenilenmiş modeli olan Nokia 3250 Xpress Music ise bir başka yeni model. Nokia 3250'nin benzersiz özellikleri ve "twist" dizaynını taşıyan Nokia 3250 Xpress Music, 1.500'e kadar şarkı saklayabilen* müzik belleğiyle orijinalinden 2 kat daha fazla kapasiteye sahip.

Nokia 5300 Xpress Music, Nokia 5200 ve Nokia 3250 Xpress Music cep telefonları 2006 yılının son çeyreğinde mobil müzikseverlerle buluşuyor.

* MP3, AAC, AAC+, eAAC+, Real, WAV, WMA, M4A gibi farklı dijital müzik formatlarında, ortalama 3 dakikalık şarkılar. Telif haklarına uygun şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Satış paketi içeriği hakkında ayrıntılı bilgi bayilerden alınabilir.

Okuyucu Yorumları