Müzik oyunları fırtınası dinecek gibi değil

ÖZEL: Gerçekte çalamadığınız müzik enstrümanlarını çalma şansı tanıyan oyunlar sektörü yönlendiriyor

Onlar şimdiden klasik!

Müzik temalı oyunlar son zamanlaın en önemli hitleri haline geldi. Guitar Hero ve Rock Band bu oyun türünün önde gelen iki ismini oluşturuyor.

Müzik oyunları diye tabir edebileceğimiz bu tür oyunlar gün geçtikçe oyunseverler tarafından daha fazla ilgi görüyor.

E3 oyun fuarında ilk kez halkın karşısına çıkan Nintendo'nun 'Wii Music'i ise 60'dan fazla farklı enstrümanı kontrol etmenize olanak tanıyor. Bunun yanında Microsoft ve Konami de boş durmuyor ve kendi müzik oyunlarını aynı paralelde halkla bütünleştirmeye çalışıyor.

Microsoft'un önemli isimlerinden olan ve Xbox ürünleriyle ilgilenen Don Mattrick, müzik oyunlarıyla ilgili şu sözleri dile getiriyor: "Müzik artık gerçekten de vurucu bir güç olmuş durumda."

Bu oyun türünün, Konami'nin 'Dance Dance Revolution' adlı oyunu gibi ritim oyunları sayesinde bugünkü popülerliğe ulaşabildiğini söylemek mümkün. Konami'nin bu oyunundaki mantık şöyleydi: Oyunda dokunmaya duyarlı pad, müzikal enstrüman'ın yerini alıyordu ve oyunculara gerçek enstrümanları çalabilme imkanı sağlayarak oyuncuların bir bakıma kendilerini bu enstrümanlarla geliştirebilmelerini mümkün hale getiriyordu.

Müzik aletlerini herkes kullanabilecek

Müzik aletlerini herkes kullanabilecek

Electronic Art Games başkanı Frank Gibeau, müzik oyunlarıyla ilgili yaptığı konuşmasında şu sözleri dile getirdi: "Bu tür oyunlar gerçekten alışılmışın dışına çıkmayı başararak oyun severleri kendilerine bağladı. Daha önce hiç oyun oynamamış aile fertleri bile müzik oyunları sayesinde oyun dünyasına ilk defa adım atıyorlar." EA, aynı zamanda 'Rock Band'ın da distribütörü.

Nintendo da bu yarışta geri kalmamak için 'Wii Music'i öne çıkardı. Şirketin oyun yaratıcısı Shigeru Miyamoto tarafından tasarlanan Wii Music, oyuncuların Wii'nin harekete duyarlı kontrol aygıtlarıyla saksofon, keman ve diğer enstrümanları çalabilmelerine olanak tanıyor.

Konami'nin 'Rock Revoluiton'ı ise diğer oyunlara nazaran daha farklı özellikleriyle dikkatleri üzerine topluyor. 40 şarkıyı içerisinde barındıran Rock Revolution, bir gitar ve bas gitar ile beraber kullanıcılara sunuluyor. Ancak Konami, özellikle davul setini yere göğe sığdıramıyor. Konami'nin sözcüsü Mondonna Akharan, bu konuda şunları ifade ediyor: "Genellikle bir grupta ön plana çıkan ve üne kavuşanlar gitaristler ya da şarkıcılardır, oysa davulcular bir grubun kalbidir aslında."

Microsoft da bu oyun savaşlarında boş durmuyor. Microsoft tarafından bir süre önce 'Lips' isimli oyunun Xbox 360 platformu için hazırlanmakta olduğu duyurulmuştu.

Okuyucu Yorumları