MWC: Alcatel'den iki yeni Idol ve fazlası...

Fransız telefon devi, iki yeni telefonunu MWC 2016'da ortaya çıkardı! Ama fazlası da var!

İki yeni telefon ve fazlası!

Alcatel, uygun fiyatlı iki yeni telefonunu Mobil Dünya Kongresi'nde ortaya çıkardı.

Yeni Idol 4 ve Idol 4S, tasarım anlamında birbirlerine oldukça benziyorlar. İki cihaz da sağlam, hoş görünümlü plastik bir gövdeyle geliyor. Gövdenin etrafını metal bir bant sarıyor. Telefonların önemli öğelerinden biri olan "Boom Keys", o an yapmakta olduğunuz işe göre işlev değiştiriyor. Bu tuşa ekran kapalıyken uzun dokunduğunuzda kamera çalışıyor. Müzik dinlerken basarsanız ses iyileştirme teknolojisi devreye giriyor.

MWC: Alcatel'den iki yeni Idol ve fazlası...

Telefonların zayıfı olan Idol 4'ün özellikleri hiç de fena değil. Cihaz sekiz çekirdekli Snapdragon 617 yonga seti, 5,12 inç 1080p ekran, 13 megapiksel arka kamera, 16GB dahili depolama, microSD kart slotu ve 2610 mAh pil ile geliyor.

Daha büyük boyutlu Idol 4S ise Snapdragon 652 işlemci, 5,5 inç Quad HD AMOLED ekrana sahip. Kamerası 16MP'e yükseltilen 4S'in kutusu, ilginç biçimde VR başlığına dönüşebiliyor. Kutu, Google'ın karton cardboard'undan ziyade LG'nin G3 için sunduğu plastik VR başlığına benziyor. Bizce Google'ın bu iyi fikri bir sonraki Nexus'u için gözden geçirmesinde fayda var.

Okuyucu Yorumları