MWC: Galaxy S7 Edge tanıtıldı!

Galaxy S7'nin kavisli, büyük ekranlı kardeşi Galaxy Edge tanıtıldı! İşte tüm yenilikleri...

S7 Edge hakkında her şey!

Son günlerde en az Galaxy S7 kadar sızan Galaxy S7 Edge sonunda MWC 2016'da resmi olarak tanıtıldı. Peki görünüşüyle hemen etki altına alan Galaxy S7 Edge neler sunuyor?

Galaxy S7 Edge, 5,5 inç'lik ekranıyla 5,1 inç'lik Galaxy S7'den biraz daha büyük. Ekran çözünürlüğü yine 2560 X 1440 olan telefonun sağa ve sola doğru kıvrılan ekranı, onu Galaxy S7'den ayırıyor.

S7 Edge'in içerisine baktığımızda Galaxy S7'den kalır hiçbir yanının olmadığını görüyoruz. Sekiz çekirdekli işlemci veya dört çekirdekli (büyük ihtimalle Snapdragon 820) işlemciyle gelen S7 Edge'de 4GB RAM (LPDDR4) bulunuyor. 32/64GB (UFS 2.0) depolama alanına sahip cihaz, 200GB'a kadar olan microSD kartlarını destekliyor.

MWC: Galaxy S7 Edge tanıtıldı!

Galaxy S7 gibi S7 Edge'in de arka tarafan "çıkıntısı" çok daha az 12MP'lik bir kamerası bulunuyor. F1.7 diyaframa sahip bu kamera, Samsung'a göre gündüzleri eşsiz bir performans sunarken geceleri de yanına yaklaşılması zor bir fotoğraf kalitesi sunuyor.

MWC: Galaxy S7 Edge tanıtıldı!

Galaxy S7 Edge'in S7'den farklı olduğu nadir alanlardan bir tanesi, 3.600mAh'lik pili. Galaxy S7 Edge'in büyük gövdesi, S7'nin 3.000mAh'lik pilinden fazlasını depolamaya izin veriyor.

Galaxy S7 Edge'in microSD slotunun bazı modellerde ikinci bir SIM kartı kabul edebileceği söyleniyor. Aynı Galaxy S7'de olduğu gibi. Pili çıkartmanız ise iki modelde de mümkün değil. Ancak 3600mAh kapasiteli güçlü pil sayesinde bunun sorun olacağını sanmıyoruz.

Son olarak Samsung'un yeni tanıttığı Vulkan API, oyun geliştiricilerinin pili hemen tüketmeyen, yüksek kaliteli oyunlar oluşturmasının önünü açıyor.

Galaxy S7 Edge ve S7, Mart ortasında dünya çapındaki belirli pazarlarda satışa sunulacak. ABD ve Avrupa'da ön sipariş verenler, Gear VR sanal gerçeklik başlığına ücretsiz sahip olacaklar.

Okuyucu Yorumları