MWC: MediaTek, Helio P20'yi tanıttı

LPDDR4X belleği destekleyen ilk yonga seti olan MediaTek Helio P20, MWC'de ortaya çıktı!

MediaTek'ten yeni yonga seti!

Geçtiğimiz haziran ayına döndüğümüzde, MediaTek'in Helio P10 mobil yonga setini tanıttığını görüyoruz. 8 çekirdekli olan bu işlemci, LTE'de yüksek getiri sağlamasıyla dikkat çekiyordu. Mobil Dünya Kongresi kapsamında ise, bu işlemciyi Sony'nin yeni tanıttığı Xperia XA modelinde görmüştük. Peki, sırada ne var? Elbette Helio P20!

MediaTek, "P" ailesini genişletiyor. Helio P20 yonga setini tanıtan MediaTek, bu sayede çok daha ince tasarıma sahip olabilecek akıllı telefonların önünü açmayı amaçlamasının yanı sıra, enerji verimliliği konusuna da oynuyor.

Yeni yonga seti, 8 adet Cortex-A53 çekirdekle geliyor ve LTE Cat 6 standardını destekliyor. Öte yandan 16nm FinFET+ üretim süreciyle, eski 28 nm'nin yerini alan yonga seti, 2.3 GHz frekansta çalışıyor. Yalnızca bu değil, elbette entegre grafik birimi üzerinde de yenilikler mevcut. Bu yonga setini kullanan telefonlar, Mali-T860 GPU'yu kullanacak ve bu grafik işlemci 900 MHz frekansında çalışacak.

Helio P20'nin dikkat çeken bir diğer noktası ise, şu an için dünyanın LPDDR4X belleği destekleyen ilk yonga seti olması. Bu sayede 1.1V yerine 0.6V tüketecek olan bellekler, eskiye kıyasla totalde yüzde 50'lik bir enerji verimliliği sağlıyor.

Bu yılın ikinci yarısından önce üreticilere sevkiyatı başlamayacak olan Helio P20'yi, muhtemelen önümüzdeki seneden önce göremeyeceğiz.

Okuyucu Yorumları