MWC önünde tek kişilik protesto...

Barselona'daki MWC etkinliği önünde, tek başına ilginç protestosunu yapan adam ile tanışın!

Tek kişilik "dev kadro"

MWC gibi etkinlikler genellikle heyecanlı günlerin yaşanmasına sebep oluyor. Renkli ürün tanıtımları ve demoların detayları internet sitelerini dolduruyor. Teknoloji dünyası Barselona'yı izlerken de, bu ilgiyi kullanmak isteyen gruplar ortaya çıkabiliyor. Örneğin toplu taşıma çalışanları, bu hafta şehirde greve giderek geniş bir alanda rahatsızlık yarattılar. Dünya'nın en büyük mobil konferansının katılımcılarının 10 dakikalık metro ulaşımının 2 saatlik trafik sıkışıklığına dönüşmesini görmeleri de, sözleşmelerinden memnun olmayanlar için oldukça etkili bir pazarlık aracı oluyor.

Ancak fotoğraftaki kişi bir metro çalışanı değil ve yaptığı anlaşmalarla ilgili anlaşmazlıkları da protesto etmiyor. Bu kişi, bir çok semptomun yanı sıra insanları genel bir ağrı ve hassasiyet ile saran fibromyalgia'ya sahip olduğunu söylüyor.

Neden protestosunu MWC'nin düzenlendiği alanda yaptığı sorusuna cevap olarak ise, hastalığını "elektrik kirliliğine" bağladığını söylüyor "Elektrik kirliliği" ise elektriğin ve cep telefonu dalgalarının insan vücudu üzerinde sahip oldukları yıkıcı etkiyi tanımlayan, bilimsel olmayan bir tanımlama.

Katalonya hükumeti, fibromyalgia hastalığını kabul etmiyor ve bu yüzden de protestocu sağlık desteği alamıyor. İşte protestonun nedeni de tam olarak bu...

Okuyucu Yorumları