MySpace 12 Yıllık Müzik Arşivini Kaybetti

Eski sosyal medya devi MySpace, kendisini ayakta tutan en büyük sebeplerden birini kaybetti!

MySpace dünyaları kaybetti!

Eski sosyal medya devi MySpace, sunucu taşınması sırasında yaşadığı büyük veri kaybı sebebiyle kullanıcılarından özür diledi.

Şirketin internet sayfasında ortaya çıkan bir mesaj, son üç yıldan eski herhangi bir fotoğrafın, videonun ve ses dosyasının artık platform üzerinde bulunamayabileceğini haber veriyor.

Son birkaç yıldır MySpace kullanıcıları bazı parçalar için kullandıkları bağlantıların artık çalışmıyor olduğundan şikayetçiydi. MySpace'in son açıklaması, bu sorunun sebebini ortaya çıkardı:

"Sunucu taşınma projemizin öngörülemeyen bir sonucu olarak son üç yıldan daha önce platforma yüklenen herhangi bir fotoğrafın, videonun ve ses dosyasının MySpace üzerinde bulunamayabileceğini üzüntü ile bildiriyoruz. Ortaya çıkan bu sorun için özür dileriz."

Kickstarter'ın eski CTO'su Andy Baio, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu veri kaybının 14 milyon sanatçı tarafından üretilen 50 milyon parçanın kaybolmasına sebebiyet vermiş olabileceğini belirtti:

"Bu başarısızlık kötü bir şöhret sebebi olabilir ancak söz konusu açıklama '50 milyon eski MP3 dosyasını taşımak ve sunucularımızda bulundurmanın maliyetini sırtlamak ile uğraşamadık' gibi bir açıklamadan yeğdir."

NewsCorp, 2005 yılında MySpace'i 580 milyon dolara satın almış ancak 2011 yılında sosyal medya şirketini reklam hedefleme firması Specific Media'ya 35 milyon dolar karşılığında satmıştı.

Site, eski popülaritesine tekrar kavuşma hayalini çoktan terk etmiş olabilir ancak birçok kullanıcı MySpace'i popüler olduğu eski zamanlardaki müzikleri hâlâ arşivinde barındırıyor olması sebebiyle kullanıyordu.

Okuyucu Yorumları