MySpace davayı kazandı, spam'ciler firar etti

MySpace üyelerini spam bomardımanına tutan iki kişi, cezalarını ödemeden kayıplara karıştı.

Spam'ciler firarda

MySpace, üyelerini spam bombardımanına tutan iki kişiye karşı açtığı davayı kazandı. Karara göre Sanford Wallace ve Walter Rines isimli spam'ciler, MySpace'e tam 230 milyon Dolarlık tazminat ödeyecek.

Ancak MySpace'in bu parayı alıp alamayacağı şimdilik meçhul. Çünkü iki spam'ci, mahkemeye katılmayıp ortadan kaybolmayı tecih etti.

Mahkeme raporları, spam'in aslında ne kadar zarar verici olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Wallece ve Rines, MySpace üyelerine tam 735.925 adet mesaj göndermiş ve bu mesajlar sayesinde 500.000 Dolarlık gelir elde etmiş. İkilinin gönderdiği bazı spam e-potalar ullanıcıları pornografik sitelere yönlendiren bağlantılar içeriyor ve bilinçli olarak çocuklara gönderildikleri tespit edildi.

Sophos yetkilisi Graham Cluley, kararın spam'e karşı verilen savaşta önemli bir kazanım olduğunu söylüyor. Cluley'e göre Wallece ve Rines aslında buz dağının sadece küçük birer parçaları. Spam'i önlemek için büyük şirketlerin MySpace gibi kararlı davranması gerekiyor.

Küçük bir de not: Sanford Wallece isimli spam'ci, daha önce de kullanıcıların bilgisayarlarına spyware yüklemekten suçlu bulunmuş ve 4 milyon Dolarla cezalandırılmış. Ne diyelim; demek ki huylu huyundan vazgeçmiyor.

Okuyucu Yorumları