N900'de Firefox'un yeni gücü!

Nokia'nın yeni bombası N900, Firefox'un öyle bir özelliğinden faydalanıyor ki...

N900'de Firefox farkı!

Çıkışı geciken Nokia modeli N900, Linux işletim sistemi kullanan, güçlü donanım özelliklerine sahip bir cep telefonu.

Yeni nesil akıllı cep telefonları arasında, kalabalığın içerisinden ön plana çımayı başaran bu telefon, Linux işletim sisteminin meyvelerini topluyor. Firefox çalıştırabilen cep telefonu, popüler internet tarayıcının WebGL gücünden faydalanıyor.

Bu sayede karmaşık 3D modelleri hızlı ve akıcı bir şekilde ekrana getirebiliyor. Bunun internet tarayıcı içerisinden yapılabilmesi, daha önceki haberlerimizde aktardığımız gibi internet üzerinden gelişmiş 3D yazılımların kullanılabilmesinin yolunu açıyor.

Cepte online oyun devri!

Cepte online oyun devri!
Quake Live, şimdiden internet tarayıcı üzerinden akıcı 3D FPS'lerin mümün olduğunu kanıtlıyor

Diğer internet tarayıcıların da üzerinde çalıştığı 3D grafikler, internet tabanlı oyunların da çehresini değiştirecek. Gözden kaçırılan bir nokta, bu sayede N900'ün çok güçlü bir oyun platformu haline gelebileceği.

Oyun alanında güçlenen ve Sony'nin el oyun konsolu PSP'sini bile tehdit eden iPhone'a karşı, N900 avantaj sağlayabilir. N900, Firefox ile gelişmiş 3D grafiklere sahip online oyunları sunabilir. İnternet tabanlı online oyunlar, WebGL'in tamamlanmasına başı olarak N900'ü zenginleştirebilir

Online oyun yapımcıları için yepyeni bir mecra açılırken, el konsollarının dünyası da online'a kaymak zorunda kalabilir. Basit gibi görünen bu özellik, aslında piyasalarda büyük değişime sebep olacak güce sahip.

Okuyucu Yorumları