N97: Skype'lı cep telefonu kavgası sürüyor

Skype ile ucuz cep konuşması tartışması sürüyor: Operatörlerin tavrı N97'nin şanına gölge düşürecek.

Ucuz konuşma kavgası!

Welt dergisinin çevrimiçi baskısı Vodafone ve T-Mobile'ın Nokia N97'yi sunmayacağını iddia ediyor ve her iki operatörün de yöneticilerinin verdiği ifadeyi kaynak gösteriyor. Bu kararın sebep olarak internet-telefon hizmeti Skype'ın N97 ile ön yüklü olarak gelmesi gösteriliyor. Welt.de'ye bir Vodafone yöneticisinden yaptığı alıntı şu şekilde: "Biz bu cihazları müşterilerimize sunmayacağız."

Vodafone ve T-Mobile yalanlıyor
Vodafone sözcüsü Thorsten Höpken CHIP Online ile yaptığı görüşmede iddiaları yalanladı: "Böyle bir iddianın nasıl oluştuğunu bilmiyoruz. Her halükarda N97'yi sunacağız. Ürün çıkana kadar VoIP istemcisi hazır olmayacağı için N97, Skype olmadan satışa sunulacak." Höpken'e göre Skype, cep telefonlarını satışa sunmamak için bir kıstas değil: "Skype, anlaşmalarımız uyarınca dışladığımız bir yazılımdır, fakat teknik açıdan kullanımı imkânsız değildir. Ayrıca şu an anlaşmalarımıza uygun şekilde Skype kullanımını mümkün kılan bir tarife üzerinde çalışıyoruz".

T-Mobile sözcüsü Alexander von Schmettow duruma son derece sakin yaklaşıyor: "Elbette firmamız Nokia N97'yi sunacaktır." Schmettow şimdiye kadar hiçbir Nokia modelini Skype ile beraber dağıtmadıklarını ve bunun böyle kalacağını da ekledi. Fakat N97 T-Mobile mağazalarında genel bir VoIP istemcisi ile satışa sunulacak ve elbette kullanıcılar farklı yöntemlerle cep telefonuna yine Skype yükleyebilecek.

Okuyucu Yorumları