"nano-SIM"e yoğun talep!

iPhone 5'de kullanılan dördüncü nesil SIM standartı "nano-SIM"e yoğun talep sürüyor!

"nano-SIM"e yoğun talep!

Avea, yeni nesil standartların tüketiciye ulaşmasında öncü olmaya devam ediyor.

İlk kez dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulduğu andan itibaren yoğun talep gören iPhone5 ile kullanılmaya başlanan "nano-SIM" kart, büyük ilgi görüyor. Türkiye'de ilk kez Avea İletişim Merkezlerinde 17 Eylül'de satışa çıkan "nano-SIM" kart özellikle yurtdışından iPhone 5 satın alan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Nano-SIM kartlarını Avea İletişim Merkezlerinden satın aldıklarını söyleyen iPhone 5 kullanıcıları Hüseyin Taştan ve Sevda Demir, akıllı cihazlarını ABD'den aldıklarını, birer Avealı olarak nano-SIM kartı Türkiye'ye ilk kez Avea'nın getirmesinden ve bu sayede iPhone5 teknolojisiyle Türkiye'de buluşan ilk kullanıcılar arasında olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

"nano-SIM" hakkında

Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'nün (ETSI) verdiği kararla, dördüncü nesil SIM standardı olarak belirlen Apple tasarımı "nano-SIM", ETSI tarafından 4FF adı verilen yeni standart; 12,3 x 8,8 x 0,67 mm'lik ölçüleriyle, halihazırda kullanılan micro-SIM'lere oranla yüzde 40 daha ince olması nedeniyle; Apple'ın tüketiciye sunduğu cihazlara da yenilikler getirecek.

"nano-SIM" teknolojisi; Apple'ın, çok daha ince yapıda cihaz geliştirebilmesine imkan tanıyacak; kapladığı yerin yüzde 40 daha az olması da farklı donanımların iPhone'da kendine yer bulmasını sağlayacak.

Okuyucu Yorumları