NASA Bu Resmi Uçan Daire Açıklamasıyla Yayınladı

Bir uçan daire, gerçekten Utah çölüne mi çakıldı? Kısmen...

NASA, uçan daire mi gördü

NASA, Günün Astronomi Fotoğrafı serisinin bir parçası olarak Pazar günü bir resim paylaştı ve altına da "Uçan daire Utah çölünde yere çakıldı" gibi sansasyonel bir cümle yazdı.

Bunu okuduğunuzda NASA'nın nihayet Dünya'yı ziyaret eden uzaylılarla ilgili haberi paylaştığını düşünebilirsiniz. Ama durum böyle değil. Bu fotoğraf gerçekte 2004 yılından kalma enteresan bir fotoğraf: NASA'nın Genesis görevinin kalıntıları.

Genesis güneşi incelemek için 2001 yılında başlatılan bir projeydi. Uzay aracı, uçan daireye benzer şekilde şekillendirilmiş bir numune dönüş kapsülü içeriyordu. Paraşütler açılmadığı için 2004 yılında kapsül yere çakılmıştı.

NASA'nın açıklamasına göre "Genesis projesi, Dünya'nın manyetik alanı tarafından saptırılan Güneş rüzgârı parçacıklarını toplayarak yörüngede dolaşıyordu". Bazı numunelerin sert inişe rağmen hala iyi durumda olduğunu belirtti.

NASA, radardan kapsülü izledi ve ardından bölgeye arama kurtarma helikopterleri gönderdi. ABD Hava Kuvvetleri 388'inci Filosu, Utah çölünde kısmen gömülü olan kapsülü bulup fotoğrafını çeken ilk ekip oldu.

Görüntü, NASA'nın çarpıcı başlığı ile bu hafta internet turlarını yapıyor, ancak aslında belirttiğimiz gibi bu resim hiç de yeni değil. Dolayısı ile bir kere daha UFO'ların dünyamızı ziyaret eden akıllı varlıklar olduğuna inanlar hayal kırıklığına uğradı.

Okuyucu Yorumları