NASA, Gezegenimizi Evlatlık Veriyor!

NASA, gezegenimizin durumuna dikkat çekmek adına onu 64.000 parça halinde "evlatlık vermeyi" uygun buldu!

NASA'dan bizi uyandıracak hareket!

Dünya'nın içerisinde yer alan canlıların en zararlısının insanlar olduğuna neredeyse kesin gözüyle bakabiliriz. Kötü alışkanlıklarımız gezegene büyük ölçüde zarar vermekte. Örneğin sadece geçtiğimiz yüzyıl içerisinde kutup buzullarının erimesi ile deniz seviyelerinin 20 santimetre yükselmesine sebep oldu. Bu noktada da uzaylı bir lider tarafından kontrol altına alınmak o kadar da kötü bir fikir olmayabilir; hatta NASA da bu düşünceyi destekliyor.

NASA, Gezegenimizi Evlatlık Veriyor!

Dünya Günü'ne hazırlık olarak ajans, Dünya'yı 64.000 parçaya bölerek evlatlığa çıkarmış durumda. İlgilenen kişiler NASA'nın Gezegeni Evlat Edinin (Adopt the Planet) internet sitesine isimlerini göndererek başvuruda bulunabiliyorlar ve kullanıcılar, rastgele bir bölgeyi "evlat edinebiliyorlar."

NASA'nın sitesinde atanan bölge hakkında hava kalitesi, bitki örtüsü gibi bilgiler elde edilebiliyor. Tabi ki bu sistem katılımcılara herhangi bir yasal hak vermiyor ancak Dünya'nın durumu hakkında farkındalık yaratmak için oldukça iyi bir fikir gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları