NASA'nın bulduğu 6 "her gün" ürünü!

Hepimizin günlük hayatımızda sık sık kullandığımız bu 6 şeyi NASA'nın icat ettiğini biliyor musunuz?

Şaşırtan NASA icatları!

NASA, uzay görevlerinden başka birçok işe de imza atıyor. "Herkesin İyiliği İçin" sloganına sahip dev kurumun bu 6 ürünü hayatımızla bütünleştirmeyi başardığını biliyor muydunuz?

Kulak termometresi: NASA, çalışan sayısı az olan hastanelere yardımcı olmak amacıyla bu termometrenin geliştirilmesinde rol oynamıştı. Infrared teknolojisine sahip bir termometre, vücut sıcaklığını oral ve rektal yöntemlere kıyasla çok daha çabuk ve rahat bir biçimde ölçebiliyor.

Ayakkabı astarı: Astronotların giydikleri ayakkabılar, "ay botları" olarak adlandırılmıştı. Bu ayakkabılar, iyi bir havalandırmaya sahipti. Spor ayakkabısı ürecileri, bu ayakkabılarda kullanılan astarları aldılar ve kendi ayakkabılarına uyguladılar. Dolayısıyla yeni ayakkabınızın havadar ve rahat olduğunu düşünüyorsanız, NASA'ya teşekkür edebilirsiniz.

Duman algılayıcılar: Bazı mekanlarda tavana monte edilen duman algılayıcıları, 1970'lerde Skylab'da kullanılanlara oldukça benziyor.

Kablosuz aletler ve diğerleri

Kablosuz aletler ve diğerleri

Kablosuz aletler: Taşınabilir ve pille çalışan aletler, ilk olarak Black and Decker tarafından geliştirilmişti. Ancak onları daha işlevsel hale getiren, NASA idi. NASA'nın geliştirmesinden önce bu aletler ağırdı ve pil ömürleri kısaydı.

Su filtreleri: Uzayda yolculuk yapan insanların temiz suya ihtiyacının olacağını düşünen NASA, meydana getirdiği kömür filtresiyle astronotlara temiz bir su sağlamayı başarmıştı. Kirli suyu içme suyuna dönüştürme, bugünkü en önemli bilimsel gelişmelerden biri sayılıyor.

Çizilmeyen gözlükler: Gözlüklerinizi düşürdüğünüzde onları yerden kaldırıp, temizleyip, tekrar giyiyorsunuz. Gözlükleriniz çoğu zaman çizilmiyor ve kırılmıyor. Bunun nedeni ise NASA'nın ilk çizilmeye dayanıklı lensleri meydana getirmiş olması.

Okuyucu Yorumları