NASA'nın hatasını 13 yaşında bir çocuk gördü!

NASA'nın hassas hesaplamalarındaki bir yanlış bir öğrenci tarafından ortaya çıkarıldı.

Nasa'nın hatası

13 yaşında olan bu öğrenci, Apophis'in 2036 yılında 450'de 1 ihtimalle dünyaya çarpma olasılığının bulunduğunu dile getirdi.

NASA ise daha önce bu konuda yaptığı açıklamada Apophis isimli asteroidin 2029 yılında dünyadan 32,500 km kadar uzak mesafeden geçtiği sırada, dünyaya 45,000'de 1 ihtimalle çarpmasının mümkün olduğunun altını çizmişti.

Apophis, ilk olarak 2004 yılının Aralık ayında dikkatleri çekmişti, ancak o sıralar bu asteroid'in dünyaya çarpma olasılığının üzerinde fazlaca durulmuyordu.

Ancak bilim adamlarının hemfikir olduğu bir durum var ki, o da Apophis'in dünyaya çarpması gibi bir olay gerçekleşirse dünyanın bundan çok zarar görecek olması. Olası asteroid'in dünyamızla yüzyüze gelmesi ile 200 milyar ton ağırlığındaki demir ve iridyum içeren genişçe bir top, Atlantik Okyanusu'na çarpabilir.

Bu çarpmanın etkisiyle dünyada yeni Tsunami'ler de görülebilir. Bunun yanında bu büyük çarpışmanın ardından gökyüzü, kalın bir toz tabakasıyla kaplanabilir.

13 yaşındaki Alman çocuğun da öngördüğü gibi, bu çarpışma, 2036 yılında 450'de 1 olasılıkla gerçekleşebilir. Ancak bilindiği gibi, bugüne kadar pek çok asteroid'in veya meteor'un dünyaya çarpma olasılığından sıkça bahsedilmişti. Ancak bilim adamları milyonda bir ihtimal dahi olsa, bu olası felaket senaryolarını halkla mutlaka paylaşıyorlar.

Video: Bir asteroid dünyanın sonunu nasıl getirir?

Okuyucu Yorumları