NASA projelerine bir yenisini daha ekliyor

Mars'a bir keşif robotu göndermek insanoğluna yetmedi... İşte Mars için yapılan yeni planlar...

Mars için yeni planlar!

NASA'nın bir süre önce Mars gezegenine iniş yapan Curiosity isimli araştırma robotunun aldığı sonuçlar, geçtiğimiz haftalarda tüm bilim dünyasında heyecan yaratmış, Kızıl Gezegen'de daha önceden hayat olduğunu ya da insan türünün yaşaması için gereken gazların bulunduğunu ortaya çıkarmıştı.

Şimdiyse NASA, yeni planlarıyla karşımıza çıkmış bulunuyor. Her ne kadar Amerika'daki başkanlık seçimlerinin ardından 2013 yılı içi yapılan bütçe kesintilerinden darbe almış olsa da, 2020 yılında yeni bir keşif aracını Mars'a yollamayı hedefliyor. Daha da heyecan verici olansa, 2030'da ilk astronotun Kızıl Gezegen'e yollanacak olması.

NASA yöneticilerinden Charles Bolden, "Başkan Obama'nın yönetim ekibi Mars üzerinde yapılan araştırmalara tam destek veriyorlar. Üzerinde çalıştığımız bir sonraki proje ile Amerika, Kızı Gezegen üzerindeki çalışmalar konusunda dünya lideri olmayı sürdürecek ve 2030 yılında yollayacağımız ilk astronotlar ile çok büyük bir adım atmış olacağız" şeklide konuşuyor.

2020 yılı için geliştirilecek yeni araç, hali hazırda gezegende bulunan Curiosity'nin mimarisini kullanacak. Böylece hem daha az masraf, hem de daha az risk alınmış olunacak. Asıl bomba ise, dediğimiz gibi, 2030 yılında patlayacak...

Okuyucu Yorumları