NASA sizi Ay'a çağırıyor

Amerikan Uzay Ajansı NASA, dileyen tüm Dünya vatandaşlarını Ay'a davet ediyor.

Ay'a gidiyoruz

NASA, bu yıl içerisinde aya göndermeyi planladığı Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) uzay aracında, dileyen herkesin adını da taşıyacağını açıkladı. Elektronik bir uçuş listesi üzerine yazılacak olan isimler, LRO ile birlikte aya ulaşacak.

NASA, Lunar Reconnaissance Orbiter projesi ile ay yüzeyindeki güvenli iniş alanlarını bulmayı, potansiyel kaynakları keşfetmeyi ve radyasyonu karakterize etmeyi amaçlıyor. Tüm bu çalışmalar, insanların 2020 yılında Ay'a gidebilmesi, hatta Mars'a ve daha ileriye ulaşabilmesi planının ilk adımını oluşturuyor.

Goddard Space Uçuş Merkezi'nde LRO Proje Müdürü olarak görev yapan Cathy Peddie, isimlerin Ay'a taşınması konusunda büyük bir heyecan duyduğunu söylüyor. Peddie'ye göre 2020 yılında insanoğlu Ay'a dönüş yapacak; ancak daha şimdiden, isimleri ile olsa bile bu projenin bir parçası ve destekçisi olabilecek.

İsminizi nasıl yazdıracaksınız?

LRO ile adınızı Ay'a gönderme fikri size de ilginç geldiyse, tek yapmanız gereken BURAYA tıklamak ve açılan basit kayıt formuna adınızı - soyadınızı girmek. Üstelik kayıt işleminin ardından, LRO projesinin bir parçası olduğunuza dair özel bir sertifikaya da sahip olacaksınız. Ama elinizi çabuk tutmanızda yarar var; zira son kayıt tarihi 27 Haziran 2008 olarak belirlenmiş.

LRO projesinin resmi web sitesine ulaşmak içinse BURAYA tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları