NASA'nın "Bulut Testi" Ertelendi!

NASA, gökyüzünde renkli bulutlar oluşturma planını, birkaç gün için de olsa ertelemek zorunda kaldı!

NASA'nın "bulut testi" ertelendi!

NASA'nın kırmızı ve mavi-yeşil renkli yapay bulutlar oluşturma planı, en azından birkaç gün için ertelendi. Bu bulutların ABD'nin Doğu Yakası'nın büyük bir kısmında görünür olmaları beklenmekteydi ve pek çok kişiyi meraklandıracağı kesindi.

Hava durumu tahminleri, iki gün boyunca şartların uygun olmayacağını gösteriyor ve çekimser başlangıç tarihi şu anda 11 Haziran olarak belirlenmiş durumda. Planlanan ilk tarih, 6 Haziran idi.

Deney, oldukça özel hava şartları gerektiriyor. Başlangıç gününde iki aşamalı Terrier-Improved Malemute sesli roket, bulutları oluşturmak için on kutu taşıyacak ve kalkışın beş dakika sonrasında bu kutular devreye sokulacak. Bu noktada da kutular, uçuş izleri aracılığı ile renkli yapay bulutlar oluşturacak. Daha sonra da NASA bilim adamları, parçacık hareketlerini takip ederek iyonosfer hakkında daha fazla bilgi toplayacak.

NASA, bu görevin insanlara herhangi bir zararı olmadığı konusunda oldukça emin. Kutular yerin yaklaşık 160 kilometre (100 mil) üzerinde serbest bırakılacak ve baryum, stronsiyum ve bakır-oksit içerecek.

Bu deneyden haberi olmayan ABDliler için bu erteleme büyük bir fırsat. Eğer her şey planlandığı gibi gerçekleşirse, 11 Haziran tarihinde ABD'nin doğu yakası insanları "New York'tan Kuzey Karolina'ya kadar" renkli bulutları görebilme fırsatı yakalayacaklar. Geri kalan herkes için ise bir canlı yayın yapılacak...

Okuyucu Yorumları