NBA, futbol'un önüne geçti...

Yeni nesil konsollardaki NBA - FIFA kapışmasının galibi, "şimdilik" o oldu!

LeBron mu, Messi mi?

Birleşik Devletler'den gelen Kasım ayı satışları bilgisine göre, basketbol oyunu NBA2K14, FIFA 14 ve Madden 25'i geçerek Xbox One ve Sony PS4'ün en çok satan spor oyunu oldu.

2K Sports'un yenilenmiş NBA'i, daha da düzgünleştirilmiş bir kontrol ve çok daha fazla detay sunarak, EA Sports'un meşhur FIFA ve NFL markalarının önüne geçmiş durumda. Bir basketbol oyununun satış listesinin başına yerleşmesi ise, 2K Sports'un söylediğine göre, ilk defa gerçekleşen bir olay. 2K sözcüsünün The Examiner'a kurduğu cümle ise "Bu durum, bir NBA oyunun, yeni konsol nesli ile beraber, en çok satan spor oyunu olarak ilk defa tablonun en üstünde yer almasıdır." şeklinde.

Yapımcılar, Miami Heat'in yıldızı ve pek çok kez lig ve final MVP'si olan LeBron James ile anlaşmanın ardından elde ettikleri bu başarı ile oldukça mutlu olmalılar. "PlayStation 4 ve Xbox One ile birlikte, NBA 2K14 yeni nesil platformlar için tasarlanmış, tamamen yeni bir tecrübe sunmanın yanı sıra, şu anki nesil sürümünden farklı ve yeni oyun modları sunarak, kendisini ayırt etmeyi başarmıştır."

"Basketbolun kralı, LeBron James ile kapak atleti olarak anlaşarak ve benzersiz bir gerçeklik seviyesi sunarak, NBA 2K14'ü, yeni nesil konsollar için potansiyel bir sergi ürünü haline getirdik." 2K Sports'un basketbol yardımcı başkanı Jason Argent'in konu hakkındaki cümleleri bu şekilde.

"Kral James" şimdilik diğerlerinden üst sıralara yerleşmiş olabilir. Peki "kral" bu eğlence sezonu boyunca tacını koruyabilecek mi, yoksa Messi ve Madden tacı elinden alacak mı? Bunu ancak zaman gösterebilir...

Okuyucu Yorumları