Ne iPad 3, ne de iPad HD. İşte yeni iPad!

İsmiyle şaşırtan yeni "iPad" hangi özelliklere sahip, iPad 2'den ne farkı var? İşte cevaplar

Yeni iPad hakkında her şey!

Heyecanla beklenen yeni iPad, dünkü Apple etkinliğinde resmen tanıtıldı. "iPad HD", "iPad 3" gibi söylentilerin tersine sadece "Yeni iPad" adıyla ortaya çıkan yeni iPad'in en önemli özellikleri, Retina ekranı ve A5X işlemcisi.

Bir sene önce tanıtılan iPad 2, inceliğiyle öne çıksa da ekran çözünürlüğü olarak beklenen Retina yoğunluğuna sahip değildi. Yeni iPad ise çözünürlüğü 2048x1546'ya taşıyarak daha keskin görüntüler sağlayabiliyor. Yeni iPad'in ekranı iPhone 4 kadar yoğun değil ancak bu büyük bir fark oluşturmuyor. Retina ekranın sağladığı görüntüler, oldukça etkileyici ve yazılar daha okunaklı.

Yeni iPad, beklendiği gibi A5X işlemcisiyle geliyor. Bu işlemci, dört çekirdekli bir grafik işlemciye sahip ve Apple'a göre Nvidia Tegra 3'den dört kat daha hızlı. iPad 2'nin yeterince hızlı olduğunu düşündüğümüzde yeni iPad'deki geliştirmeler tatmin edici olabilir.

Diğer özellikleri, çıkış tarihi, fiyatı

Diğer özellikleri, çıkış tarihi, fiyatı
Siyah ve beyaz renklerde piyasaya sürülecek

Yeni fotoğraf düzenleme uygulaması iPhoto, yeni Retina ekranda oldukça hoş görünüyor ve tanıtıma bakılırsa kullanması oldukça eğlenceli. Apple, iMovie gibi bazı uygulamaları Retina ekranı için güncellemiş ve gözden geçirmiş bulunuyor.

Verizon ve AT&T'nin kullandığı LTE ağlarını da destekleyen yeni iPad'in arka yüz kamerası da 5MP'lik bir kamera ile yenilenmiş ve 1080p video kaydı yapabiliyor.

iPad'in yurtdışında 16 Mart'ta piyasaya sürülmesi bekleniyor. Türkiye fiyatları henüz belli değil, ancak yurtdışı fiyatlarının iPad 2 ile aynı seviyede olduğunu söyleyelim. Bu arada Apple, iPad 2'nin fiyatlarının da 100 dolar düşeceğini duyurdu.

Yeni iPad'den daha fazla görüntüye galerimizde ulaşabilirsiniz!

Okuyucu Yorumları