Nepal depremi için Google'dan Person Finder!

Google, Person Finder ile bu kez de Nepal depremini yaşayanların yardımına koşuyor!

Google'dan Person Finder!

Google, Nepal'i vuran 7.8'lik depremin ardından, insanların arkadaşları ve sevdikleri hakkında bilgi paylaşabilmeleri adına Person Finder aracını yayınladı. Bu trajik afetin sonucunda 1.500'ün üzerinde insanın öldüğü ve 1.700 kişinin kayıp olduğu söyleniyor.

Google Person Finder aracı, web tabanlı bir araç olup, etkilenen bölgedeki insanları kontrol etmek için kullanılabiliyor. Person Finder aracı aynı zamanda cep telefonları üzerinden de kullanılabilmekte. Kamu kaynaklı veri tabanı, depremden etkilenmiş olabilecek insanlar hakkında bilgilerin paylaşılmasını sağlıyor.

Yerel raporların söylediğine göre, Katmandu ve Pokhara arasındaki bölgeyi 7.8 şiddetinde bir deprem vurdu. Deprem, aynı zamanda Hindistan'ın da pek çok bölgesini etkilemiş durumda ancak Hindistan'dan henüz bir kayıp haberi gelmiş değil.

Bu araç, insanları isimleri veya isimlerinin parçaları ile arama imkanı sunuyor. Biri hakkında bilgisi olan kişiler de, ellerindeki verileri Google veri tabanına yükleyebiliyorlar. Hakkında bilgi bulunan kişinin veri tabanında bulunmaması durumunda da yeni bir kayıp kişi profili yaratılabiliyor.

Google'ın Person Finder aracının rapor sayfasında, bu kişiler hakkındaki bilgiler toplanıyor. Ayrıca kullanıcıların fotoğraf veya ekstra bilgi sunmaları da mümkün durumda.

Google.org tarafından desteklenen bir proje olan Person Finder aracı, 2011 yılında Japonya'da gerçekleşen depremin, 2013'teki Uttrakhand sellerinin ve daha pek çok trajik olayın kurbanları için kullanılmıştı...

Okuyucu Yorumları