Nerede bu Noel Baba?

Microsoft ve Google arasında çıkan son anlaşmazlık; "yok artık" dedirtecek kadar ilginç!

Nerede bu Noel Baba?

Microsoft-NORAD ve Google, Noel Baba'nın konumu hakkında bir türlü ortak fikre varamadı. Microsoft destekli yazılımla Noel Babayı takip eden NORAD (Kuzey Amerika Hava Sahası Savunma Komutanlığı) dün doğu ABD saatiyle 15:40'da Atina üzerinde olduğunu bildirdiği Noel Baba'nın o an itibariyle 2,8 milyar hediye dağıtmış olduğunu iddia ediyordu. Ama Google tam o sıralarda Noel Baba'nın Afrika'dan ayrılmış Suudi Arabistan'a gitmekte olduğunu ve sadece 777 milyon hediye dağıttığını duyuruyordu.

Neden Google ve Microsoft'un birbirinden farklı bilgiler verdiği tam olarak bilinmiyor. Bir tahmine göre takip işlemini Noel Baba'nın kızağındaki WiFi anteni üzerinden yapan Google, Microsoft-NORAD kadar güncel bilgi sunamıyor. Diğer bir teoriye göreyse Microsoft dağıtılan her bir hediyeyi çok daha iyi takip ediyor.

Noel Baba takip sistemi aslında 1955 yılında başlamış bir gelenek. O tarihte NORAD (o zamanki adıyla CONAD) telefon numarası bir gazete ilanında yanlışlıkla çocuklara yönelik bir Noel Baba hattının telefonu olarak verilmiş. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri'nden Albay Harry Shoup, radarların başında Kuzey Amerika hava sahasını izlemekte olan personele, arayan çocuklara Noel Baba'nın konumunu bildirmeleri talimatını vermiş. O günden beri her yıl devam ettirilen takip işlemi bir gelenek haline gelmiş.

Okuyucu Yorumları