Nerede olduğunuzu paylaşmanın kolay yolu...

Yahoo hizmete sunduğu Fire Eagle isimli konum belirleme servisi ile hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyor

Nerede olursanız olun...

İlk deneme sürümü Mart ayında yayınlanan Fire Eagle, kullanıcıların nerede bulunduğuyla ilgili bilgilerini yönetmesine ve güncellemesine olanak tanıyor. Kullanıcılar Fire Eagle'ı diledikleri zaman güncelleyebiliyor ve bu sayede bulundukları yeri diğer kullanıcılarla ve desteklenen servislerle paylaşabiliyor. Kullanıcılar dilerse bulundukları yeri gizleyerek başka uygulamaların konum bilgilerini öğrenmesinin önüne de geçebiliyor.

Bir kullanıcının yerini belirlemek için kullanılan çetrefilli ve pahalı yöntemleri ortadan kaldıran Fire Eagle aracından bugün neredeyse 50'den fazla servis faydalanıyor.

Aynı hizmeti veren cep telefonu operatörleri ise kullanıcıların bulundukları yeri öğrenmek istediklerinde, kullanıcılardan yüklü bir ücret talep edebiliyor. Üstelik işin içine gizlilik ve mahremiyet tartışmaları da mutlaka giriyor.

Fire Eagle günlük hayatta!

Fire Eagle günlük hayatta!

Yahoo tarafından Brickhouse'da geliştirilen ve BBC teknoloji uzmanı Tom Coates'in önderlik ettiği Fire Eagle, günlük hayata daha şimdiden girmeye başladı. Sosyal ağlardan trafik ve hava durumu sunucularına kadar çok sayıda servis, sunacakları hizmetin kullanıcının bulunduğu konumla ilişkili olmasını sağlamak için Fire Eagle'dan destek alıyor.

Coates'ın bu araçla ilgili açıklamaları ise şöyle: "Biz, insanların bulundukları yeri kolayca anlatabilmelerini istiyoruz ve elbette bu bilgilerin ayrıntılarını hangi uygulamalarla paylaşacaklarını da kullanıcıların kontrolüne bırakmayı tercih ediyoruz."

Yahoo'nun Fire Eagle servisine ulaşmak ve daha ayrıntılı bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları