Net Applicatons'a göre Windows 8'e ilgi az!

Windows 8 hakkında ortaya çıkan bu rakamlar, Microsoft'un söylediğinin tam tersini söylüyor!

Windows 8 bilmecesi!

Her ne kadar Microsoft tersini iddia ediyor olsa da, Web çözümleme firması Net Applicatons'a göre Windows 8'e olan ilgi, Windows 7'nin deneme sürümüne olan ilginin yarısı civarında seyrediyor.

Net Applications'ın verilerine göre geçtiğimiz hafta internete bağlanan bilgisayarların sadece yüzde 0.11'i Windows 8'i kullanıyordu. Bu ise 10.000 bilgisayardan 11'inin Windows 8 kullandığı anlamına geliyor. Bu oran, Windows 7'nin geliştirilmesi sırasındaki kullanım oranından çok daha düşük. Windows 7 Beta'nın yayınlanmasının ardından iki ay tamamlandığında, işletim sisteminin kullanım oranı yüzde 0.26 idi (10.000 bilgisayardan 26'sında kullanılıyordu).

İki işletim sisteminin deneme sürecindeki kullanım oranındaki bu farkın birkaç nedeninin olabileceği düşünülüyor. Bunlar arasında yenilenen, başlat menüsünü içermeyen arayüz, kullanıcıların Windows 7'den memnun olması ve yeni bir işletim sisteminin zaman kaybı olacağını düşünebilmesi gibi nedenler var. Net Applications verileri, ikinci nedeni destekliyor gibi görünüyor. Zira Windows 7'nin hızlı çıkışı, Vista'nın yarattığı hayal kırıklığına bağlanıyor.

Okuyucu Yorumları