Netbook'lar Kaspersky ile koruma altında

Netbook'ların kısıtlı kapasiteli işlemcilerini yormayan yeni bir anti virüs piyasaya sürüldü.

Netbook'a koruma kalkanı

Kaspersky Lab, netbook'lar için kapsamlı koruma sağlayan yeni ürünü Kaspersky Internet Security 2009 for Ultra-Portables'ı kullanıcılarının hizmetine sundu. Ödüllü Kaspersky Internet Security 2009 teknolojisi baz alınarak geliştirilen yeni ürün, küçük ekran ve düşük sistem kaynakları kullanan cihazları desteklerken internet kaynaklı her türlü tehdide karşı kapsamlı koruma sağlıyor. Bu çözüm sayesinde netbook'lar için herhangi bir performans azalması yaşanmadan tam güvenlik sağlanabiliyor.

Türkiye'de ilk defa netbook'lara özel bir güvenlik yazılımı olarak satışa sunulan ürün kullanıcılara perakende satış noktalarında, netbook'larda genellikle CD-ROM sürücüsü bulunmadığı için USB hafıza içeren kutularda sunuluyor.

Kaspersky Internet Security 2009 for Ultra-Portables, günümüzde popülerliği artan, Internet erişimi ve basit ofis uygulamalarının kullanımı için tasarlanan netbook'ların düşük işlem gücü ve sistem kaynaklarına sahip olmaları nedeniyle oluşturuldu. Böylece bu ürün netbook'larda her türlü zararlı yazılım, casus program, ağ saldırısı, spam ve istenmeyen içeriklere karşı tam koruma sunuyor. Ayrıca dosyaları, elektronik postaları, internet trafiğini tarayarak netbook kullanıcıları tarafından İnternet'e bağlanmak için sıklıkla kullanılan Wi-Fi gibi kablosuz bağlantıların güvenliğini sağlıyor.

Küresel tehdit izleme sistemi Kaspersky Security Network ve tümleşik proaktif koruma modülleri sayesinde bilinen ve yeni tüm tehditleri saptayabilen ürün, tehditleri etkisiz hale getirerek otomatik olarak bilgisayarı doğru sistem ayarlarına döndürüyor. Çift yönlü güvenlik duvarına sahip olan Kaspersky Internet Security 2009 for Ultra-Portables, aktif olarak çalışan programlardaki zayıf noktaları belirlemenin yanında, programların sistem kaynaklarına farklı seviyelerde erişimini sağlayan bir uygulama güvenlik derecelendirme sistemini de içeriyor.

Kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çekiyor

Kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çekiyor

Güvenli şekilde oturum açmak ve şifre girmek için sunulan sanal klavye ile güvenli SSL bağlantıları üzerinden gerçekleşebilecek veri hırsızlığının önüne geçen bu yeni ürün, zararlı yazılımlara ve phishing sitelerine yönlendiren bağlantıları engelleyerek İnternet üzerinde etkin güvenlik sağlıyor. Kaspersky Internet Security 2009 for Ultra-Portables özellikle netbook'ların küçük ekranları için tasarlanmış kullanıcı dostu bir arayüzüne de sahip. Ürün lisansı otomatik veritabanı güncellemeleri ve devamlı teknik destek hizmetini de içeriyor.

Şu anda sadece Intel Atom, Intel Celeron-M ve VIA C7-M işlemcilerine ve Windows XP işletim sistemine sahip netbooklara yüklenebilen Kaspersky Internet Security 2009 for Ultra-Portables'da desteklenen ürünlerin listesi yeni modeller piyasaya çıktıkça genişletilebilecek.

Kaspersky Internet Security 2009 for Ultra-Portables ürünü hakkında daha detaylı bilgiler ve satın almak için aşağıdaki adresten ulaşılabilir: http://www.kaspersky.com.tr/satis.html

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları