Netflix Gözle Kontrol Edilebilecek mi?

Popüler film servisi Netflix, artık gözle kontrol edilebilecek mi? Netflix Hack Day Fall 2018'de Netflix için geliştirilen özellik oldukça ilginç.

Netflix'e müthiş özellik!

Popüler film / dizi servisi Netflix, her yıl Hack Day adında bir etkinlik düzenliyor ve bu etkinlikte enteresan işlere imza atıyor. Bu sene düzenlenen Hack Day Fall 2018 etkinliğinde de ilgi çekici bir çalışma ortaya koyan Netflix, Apple'ın Face ID'sini kullanarak Netflix'i gözle kontrol etme olanağı sağlamış.

Son dönemde çok sayıda şirketin bilgisayar programcılarına, kendi şirket çalışanlarına ve beyaz şapkalı hacker'lara yazılım üzerine etkinlikler düzenlediğini biliyoruz. Bunlar arasında Netflix de yer alıyor. Bu yılki sonbahar etkinliğinde Apple'ın Face ID'si ve ARKit'i kullanarak ortaya futuristik bir çalışma çıkartılmış. Eye Nav olarak isimlendirilen bu özellik, Netflix'i gözlerinizle kontrol etme imkanı tanıyor.

Göz pozisyonunu ve yüz ifadesini doğru şekilde izlemek için kullanılan Face ID ile telefon ekranında yerleştirilen bir işaretçiyi ekranda hareket ettirebilen geliştiriciler, ekranda sabit bir noktaya bakıldığında geçirilen süreyi de hesaplamışlar. Bunun neticesinde de Netflix menülerinde bakarak dolaşabileceğiniz, bir film veya dizi üzerinde bir süre durduğunuzdaysa onu açma imkanı sağlayan bir özellik kazandırmışlar. Elbette benzer işlev, filmi duraklatma, yeniden oynatma, ileri ve geri sarma gibi noktalarda da kullanılabiliyor.

Aslında bu çalışma ilk değil. Zira benzer çalışmayı daha önce eBay de, insanların başlarını hareket ettirerek alışveriş yapmasına izin veren bir çalışmada bulunmuşlardı. Ben Hands, John Fox ve Steve Henderson tarafından geliştirilen Netflix Eye Nav'ın da erişilebilirlik noktasında önemli bir işe imza attığı açık. Hemen yukarıdaki videoda görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları