Netflix hesabınız çalınırsa ne yapmalısınız? Netflix hesabı nasıl çalınır?

Eğer Netflix hesabınız hack'lendiyse ya da çalındıysa ne yapmalısınız? İşte Netflix hesabınızı kurtarmak için yapmanız gerekenler...

Netflix hesabınız mı çalındı? İşte yapmanız gerekenler...

Günümüzde Netflix’in dünya çapında milyonlarca abonesi var. Bu abonelik, her biri için ayrı ayrı ödeme yapmak zorunda kalmadan neredeyse sınırsız sayıda film, TV şovu ve belgesel izlememize imkan tanıyor. Ancak Netflix hesaplarıyla ilgili belki de en dikkat çekici sorun, kolay bir şekilde saldırıya uğrayabilmeleri.

Netflix hesabı nasıl hack'lenir?

Bir siber suçlunun Netflix hesabınıza kolayca erişmesinin birkaç farklı yolu olabilir. En popüler yöntemlerden biri oltalamadır (phishing). Sahte e-postalar ve web siteleri aracılığıyla kurbanların hassas verilerinin çalınmasını içeren bu endişe verici derecede yaygın dolandırıcılık yöntemini muhtemelen daha önce duymuş olabilirsiniz.

Bir dolandırıcı, phishing dolandırıcılığı yoluyla Netflix giriş bilgilerinizi ele geçirmeye çalışıyorsa, önce size resmi Netflix adreslerinden geliyor gibi görünen bir e-posta göndererek hesabınızla ilişkili bir şey yapmanızı isteyebilir. Beklenmeyen bir giriş olduğu veya ödeme bilgilerinizi doğrulamanızın gerektiği söylenebilir. Genellikle bu tür isteklerle beraber Netflix giriş sayfası gibi gözüken bir bağlantıya tıklamanız istenir.

Bir e-postada bir bağlantı bulunuyorsa, bu bağlantının doğru kuruma ait olup olmadığını görmek için öncelikle bir bağlantı kontrol sitesinde test etmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer herhangi bir şüpheniz varsa veya bir şeyler yanlış gibi gözüküyorsa bağlantıya tıklamayın. Eğer verilen bağlantı sizi hesap sayfanıza götürecek bir şeyse ve gerçek bir sorun olup olmadığından emin değilseniz, internet tarayıcınızdan kendiniz kurumun adresine giderek hesap sayfasına erişebilirsiniz.

Netflix hesabınıza yetkisiz bir tarafça erişildikten sonra birkaç farklı şey yaşanabilir. Yakalanana kadar misafir hesabınızda veya benzerlerinde film ve dizi izleyebilirler. Ancak genellikle hesap hırsızları bu kadarı ile yetinmez.

Netflix hesabınıza erişim kazanan bir kişi, çoğunlukla hesaba erişmenizi engellemek için giriş bilgilerinizi değiştirmeye çalışır. Eğer Netflix için oturum açma bilgileriniz e-postanız için olanlarla aynı ise (ki bu hiç de nadir görülen bir şey değil), bir siber suçlu, e-postanıza erişerek oturum açma bilgilerinizi değiştirebilir ve hatta parola değiştirildikten sonra diğer tüm cihazlarda oturumu kapatabilir. Bu noktadan itibaren, hesabınız etkin bir şekilde kilitlenir. Ayrıca hırsızlar e-postanıza da (ve aynı e-posta/şifre ikilisini kullandığınız tüm hesaplara) erişim de kazanmış olur.

Olağandışı konumlardan Netflix girişleriyle ilgili e-postalar alıyorsanız veya izleme listenizde sizin ve diğer kullanıcılarınızın izlemediği filmler ve diziler görüyorsanız, hesabınızı kullanan yetkisiz bir kişi olduğu neredeyse kesindir.

Netflix hesabınız çalındıysa ne yapmalısınız?

Böyle bir durumda yapabileceğiniz birkaç şey var. Oturum açma bilgileriniz değişmediğiyse ve hesabınıza hala erişiminiz varsa, oturum açma bilgilerinizi hemen yenileriyle değiştirmeniz ve ardından diğer tüm cihazlarda e-posta ve yeni parolayı kullanarak yeniden oturum açılmasını gerektiren kutuyu tıklamanız çok önemli.

Ancak, oturum açma bilgileriniz değiştiyse ve hesabınız kilitlendiyse, Netflix ile iletişime geçmeniz ve olanları bildirmeniz gerekir. Ayrıca, siber suçlunun paranızla birlikte Netflix hesabınızı artık kullanamaması için banka veya kredi kartınızın aylık otomatik ödemesini de iptal etmeniz önerilir.