Netflix Nedir? Netflix Nasıl Kullanılır?

İnternetin en büyük hizmetlerinden biri olan Netflix nedir; nasıl kullanılır? Netflix fiyatları ve fazlası...

Netflix nedir; nasıl kullanılır?

Teknolojinin hızla gelişmesi birçok alanda olduğu gibi medya ve eğlence sektöründe de büyük değişimleri beraberinde getirdi. Çok değil kısa bir zaman önce sevdiğimiz bir diziyi ya da filmi izlemek için saatlerce televizyon karşısında beklememiz gerekirken; artık streaming platformları sayesinde bu alışkanlıklarımız değişti. Peki nedir bu streaming platformlar?

Tam olarak Türkçe karşılığı olmasa da ''streaming''; herhangi bir içeriği indirmeye gerek kalmadan sadece internet üzerinden görüntülü medya içeriklerini izleyebilmek anlamına geliyor. Özetle internet bağlantınızın olduğu her yerde çevrimiçi servisler aracılığıyla dilediğiniz zaman ve cihazda sevdiğiniz dizi ya da filmleri izlemek artık mümkün. Peki ya Netflix?

İşte Netflix ise söz konusu çevrimiçi servislerin ve streaming platformalarının öncüsü olma niteliğini taşıyor. Televizyon izleme alışkanlığı Netflix ile kökten değişiyor. Şirket CES 2016 kapsamında düzenlenen etkinlikte 130 ülkede daha hizmet vermeye başladığını tüm dünyaya ilan etti. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunmasını ise; 2016 yılının ilk büyük müjdesi olarak adlandırmamız doğru olacaktır.

Netflix; çok çeşitli ödüllü film, dizi, belgesel ve daha fazlasının internete bağlı binlerce cihaz üzerinden rahatlıkla izlenilmesini sağlayan bir yayın hizmeti olarak adlandırılabilir. Netflix'in en güzel özelliklerinden biri ise içeriği; tek bir reklam dahi görmeden, sınırsız ve kesintisiz olarak izleme olanağı sağlaması. Bir diğer özelliği ise Netflix'te her zaman keşfedilecek yeni bir dizi ya da filmin olması. Netflix'te her ay yüzlerce yeni dizi, film ya da programlar eklenmekte. Bu da Netflix platformunun güncelliğini her daim korumasını sağlıyor.

Netflix'te Neler Var?

Netflix'te Neler Var?
  • Kullanım Kolaylığı ve Yasallık: Netflix en iyi görüntü kalitesiyle birlikte reklamsız ve sınırsız bir şekilde istediğiniz dizi, film ya da programları izlemenizi sağlıyor. Bunun yanında yasal olmayan sitelerde olduğu gibi herhangi bir virüs tehlikesi yaşamanız söz konusu bile değil. Kullanımı oldukça kolay bu platformda, film ya da dizinizi dilediğiniz zaman izleyebilir, isterseniz durdurup farklı bir cihazdan izlemeye de devam edebilmeniz mümkün.

  • Her Tür Cihaz Üzerinden Ulaşım: Netflix platformuna sadece bilgisayar, iPad ya da akıllı telefon üzerinden değil; uyumlu akıllı telefonlarınız sayesinde Netflix uygulaması üzerinden de rahatlıkla televizyonda da izleyebilirsiniz.

  • Size Özel Deneyimler: Netflix'in gelişmiş yapay zekası sayesinde size uygun sevebileceğiniz yeni bir dizi ya da film bulmak artık zor değil. Netflix; kullanıcılarının geçmiş verilerini inceleyerek, kişiye özel içerik önerilerinde bulunuyor.

  • Ekonomik Seçenekler: Tüm içerikler aylık 15.99 TL'den başlayan abonelik seçenekleri ile size sunuluyor. Üstelik ilk ay ücretsiz. Ve devam etmek istemezseniz hiçbir ekstra ücret ödemeden üyeliğinizi iptal etmeniz de mümkün.

Netflix Ücreti Ne Kadar?

Netflix ücret konusunda kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Netflix üyeliği gerçekleştirdiğinizde ilk ay ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Eğer sonrasında kullanmak istemiyorsanız, Netflix üyelik iptali için günün 24 saati hiçbir taahhüt, sözleşme ya da iptal ücreti olmadan üyeliğinizi iptal etmeniz mümkün. Eğer Netflix platformu hoşunuza giderse de hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Üyeliğiniz siz iptal edene kadar devam edecektir.

Netflix üyelik sırasında kullanıcılarına Basic, Standart ve Premium olmak üzere üç farklı yayın planı sunuluyor. Bu üç ayrı plandan birini seçen kullanıcılar diledikleri dizi, film ve programları izleme imkanına sahip oluyorlar. Peki ya Netflix kullanım planlarının farkları nelerdir?

  • Netflix Basic Paket: Aynı anda sadece tek bir cihazın yayın izlemesine imkan veriyor. İçerikte standart çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 15.99 TL.

  • Netflix Standart Paket: Aynı anda iki cihazdan yayın izleme olanağı mevcut. Ayrıca içeriklerde HD yayın (720p) çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 27.99 TL.

  • Netflix Premium Paket: Aynı anda 4 cihaza kadar yayın izleme imkanı var. İçeriklerde HD ve Ultra HD (1080 / 4K) çözünürlük sağlıyor. Aylık ücreti ise sadece 39.99 TL.

Netflix Vodafone Kampanyası

Netflix Vodafone Kampanyası

İster faturalı ister faturasız hatta sahip olan Vodafone abonelerine özel büyük bir kampanya sunuldu. Artık 3 ay boyunca geçerli Vodafone Netflix paketinde olan bütün Vodafone kullanıcıları sevdiği filmleri ve dizileri Netflix ile her yerden ücretsiz olarak izleyebiliyor.

Paket kapsamında sunulan 3 ay ücretsiz Netflix aboneliği ile; Netflix'in Türkiye'deki bütün içerikleri, standart çözünürlükte izleyebilme olanağınız var. 3 ay ücretsiz Netflix Basic aboneliği size aynı anda 1 cihazdan giriş yapılabilen ancak bir çok farklı cihazda kullanma imkanı sunuyor. Vodafone Netflix paket ücreti ise 3 ay geçerli aylık 1 GB İnternet ve 3 ay hediye Netflix üyeliği ile birlikte sadece 12,90 TL.

Netflix Red Nedir?

Vodafone Red'lilere özel fırsatlara, ücretsiz Netflix üyeliği de eklendi. Netfilix Red tarifesinde sunulan Yeni Red 10, Yeni Red 7 ve Yeni Red 5 paketlerinden birini seçerek üç ay boyunca Netflix bedava üyelik sahibi olabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları