Netflix sahtekarlarına dikkat

Netflix'in neredeyse tüm dünyaya yayılması, beraberinde büyük tehlikeleri de getirdi!

Netflix sahtekarlarına dikkat

Symantec, yasal Netflix üyeliklerini çalmaya yönelik yeni bir dolandırıcılık tehdidine karşı kullanıcıları uyardı. Netflix'in video yayın hizmetini Dünya genelinde 190'ın üzerinde bölgede sunması ile beraber, site ile ilgili kötü amaçlı yazılımlar ve dolandırıcılıkların da miktarı artmış durumda.

Örneğin Brazilya'da, yasal Netflix yüklemeleri olarak tanıtılan yükleme dosyalarının, hizmeti daha ucuza sunan siteler üzerinden kullanıcılar tarafından indirildiği söylenmekte. İnternet üzerindeki reklamlar, genellikle kullanıcıları sahte Netflix sitelerine yönlendirmeye çalışarak kullanıcıların kötü amaçlı yazılımları indirmelerini ve yüklemelerini amaçlıyor. Bu Trojan paketlerinin amacı da genellikle yüklendiği bilgisayardaki banka bilgilerini çalmak.

Bir diğer dolandırıcılık yöntemi ise, klasik bir e-posta dolandırıcılığı ile aynı özellikleri taşımakta. Kullanıcılara gönderilen e-postalar, insanları sahte bir Netflix sitesine yönlendirerek e-posta ve şifrelerini çalmayı hedefliyor. Ayrıca bu sitede kişilerin, tekrar eden ödeme "problemlerini" çözmek için banka bilgilerini girmeleri istenebiliyor.

Çalınan Netflix hesapları ise daha sonra kara borsa üzerinden 0.25 dolar gibi ucuz fiyatlara satılıyor. Hatta hırsızların kendi "kullanım şartları" da bulunmakta ve bu şartların arasında şifre değiştirmeme gerekliliği bulunuyor. Bunun sebebi de, şifre değiştirme işleminin hesapların orijinal sahiplerine bildirim göndermeleri ve gerçek sahiplerin de bir kez daha şifre değiştirip, çalınan bilgileri kullanılamaz bir hale getirebilmeleri...

Okuyucu Yorumları