Netflix Satanistlerle Orta Yolu Buldu

Netflix - Satanist Tapınak davasında sonuca ulaşıldı!

Netflix'ten geri adım!

Eğer Netflix ve Warner Bros. stüdyolarının Satanist Tapınak'ın açtığı 150 milyon dolarlık bir tazminat davasıyla uğraşmak istemeyeceğini düşünüyorsanız haklısınız. İki şirket, Tapınak ile anlaşmaya vararak tapınağın telif haklarını kabul etme kararı aldı.

Anlaşmanın detayları kamuoyuna açılmasa da Tapınak'ın yaptığı açıklamada Netflix, The Chilling Adventures of Sabrina isimli dizinin bir sahnesinde kullanılan Baphomet heykelinin haklarının Satanist Tapınak'a ait olduğunu kabul ettiği belirtiliyor. Bu kararın Netflix'te yayınlanan dizi için ne tür sonuçlar getireceği henüz açık değil.

Tapınak, "dostane" bir anlaşmaya varıldığını öne sürmekle beraber dizinin hayranlarından "davanın diziyi mahvedeceği" yönündeki endişelerden kaynaklı olarak "nefret söylemi" içeren e-postalar aldıklarını da belirtiyor. Tapınağa göre "dizinin hayranlarının öncelikleri yerinde değil" ve bu da bu "insanların kendi eğlencelerini dini özgürlük gibi önemli bir konunun önüne koymalarına" sebep oluyor.

İnsanların öncelikleri ne olursa olsun, Netflix ve Warner Bros. şirketlerinin bu konuyu hızla rafa kaldırma istekleri anlaşılabilir bir şey. Davada söz konusu olan maddi ceza bu iki şirket için bir sorun olmasa bile Satanist Tapınak ile yapılacak davanın uzaması iki taraf için de oldukça imaj yaralayıcı olabilirdi. Satanist Tapınak tarafından yapılan açıklamada söz konusu dizinin yayından kaldırılmasının istendiği ve dizi yayında kalsa bile tartışmalı sahnelere düzenleme yapılmasının gerekli olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Okuyucu Yorumları