Netflix’ten doğrulama geldi: Reklamlı Netflix söylentileri gerçek oluyor

Netflix, bir süredir söylentisi yapılan reklamlı abonelik seçeneğini ilk kez resmi olarak doğruladı. Peki reklamlı Netflix ne zaman gelecek; nasıl olacak?

Ve doğrulandı: Netflix’e reklam geliyor

Netflix CEO'su Ted Sarandos, bir süredir zaten ortalıkta dolaşan söylentiyi ilk ağızdan doğruladı: Netflix'e reklamlar geliyor!

Hollywood Reporter'a göre Sarandos, Mayıs ayının ikinci haftasında sızdırılan raporları doğruladı ve daha ucuz, reklam destekli bir Netflix abonelik seçeneğinin yolda olduğunu ortaya koydu.

2022'de bu konuda Netflix için işler hızlı ilerledi. Mart ayının başında şirketin Finans Direktörü Spencer Neumann'a reklam destekli bir katman olasılığı soruldu ve yalnızca “bu konuda konuşamam” cevabı alınabildi. Ardından 20 Nisan'da, bir gelir toplantısı sırasında, Netflix'in diğer CEO'su Reed Hastings, akış hizmetinin reklam destekli bir seçenek olasılığına "oldukça açık" olduğunu söyledi

Ve şimdi, görünüşe bakılırsa reklamlar gerçekten geliyor ve Sarandos, şu anda gerçekleşen beş günlük bir endüstri festivali olan Cannes Lions'da büyük bir müşteri segmenti kazanmayı amaçladığını söyledi. Reklamlar sadece yeni açılacak bir abonelik seçeneğine dahil olacak ve kullanıcılar, yine reklamsız abonelik seçeneklerini seçebilecek.

Sarandos’un açıklamalarında öne çıkan bir kısım ise şu oldu: “Büyük bir müşteri segmentini kaybediyoruz. Bu da Netflix benim için çok pahalı ve reklamı umursamıyorum diyen insanlardan oluşuyor. Reklamlı bir abonelik seçeneği ile daha düşük bir fiyat istiyorum ve reklam izleyeceğim diyenler için gelecek.

Reklamların Netflix'e ne zaman geleceği konusunda herhangi bir ayrıntıya sahip değiliz. Ancak önceki raporlar doğruysa, bu plan 2022'nin sonundan önce hayata geçmiş olacak.

Reklam destekli, daha düşük fiyatlı bir abonelik planını ilk düşünen Netflix değil. Hulu, HBO Max, Paramount Plus ve Peacock bunu zaten yapıyor ve Disney Plus da bu yıl benzer bir adım atacak.