Netscape'in babası para dağıtıyor...

Parlak bir fikriniz var ama paranız yok: Efsane tarayıcı Netscape'in babası size yardım edebilir...

Milyonlar havada uçuyor!

Fikriniz var fakat paranız yoksa şimdi bir şansınız var. Müthiş bir internet şirketi fikriyle Marc Andreesen'in kapısını çalarsanız 50.000 dolar ila 50.000.000, evet 50 milyon dolar arasında para alabilirsiniz. Büyük fikirlere fon sağlayan Marc'ın dağıtacak 300 milyon doları var. Acele etseniz iyi olur!

Peki kimdir bu Marc Andreesen? Netscape'i hatırladınız mı? İşte kendisi NCSA'da 1990'ların başında bildiğimiz anlamda internet tarayıcıyı geliştiren adamın ta kendisi. Ayırdığı 300 milyon doları parlak fikirlere dağıtacak. Ancak fikrinizin Google veya Facebook parlaklığında olması gerektiğini de belirtelim.

Marc ve uzun zamandır iş ortağı olan Ben Horowitz bu konu üzerinde oldukça düşünmüşler. Marc, aradıkları şeyi blog'unda şöyle anlatıyor: "Zeki ve motive olmuş girişimci veya girişimci takımlar... Berrak bir görüşü olan, ne yapmak istediğini, bunu nasıl yapmak istediğini ve büyük bir pazarı nasıl oluşturacağını veya olan pazarı nasıl saldırıp ele geçireceğini bilenler."

Öyle görünüyor ki Andreesen'in de Facebook gibi bir şeyler var kafasında. Kurul üyesi olduğu şirketin şekillendirilmesinde büyük rol oynadığını da belirtelim. Reuters'e verdiği röportajda bu yıllık reklam gelirlerinin 500 milyon dolar'dan fazla olacağını belirtti. Eğer zorlanırsa reklam gelirlerinin 1 milyar doları da aşabileceğini belirtiyor. Üstelik birkaç sene içerisinde Facebook'un milyarlarca dolar reklam geliri elde etmesini bekliyor.

300 milyon dolar dağıtıyor

300 milyon dolar dağıtıyor
Andreesen'in ortağı Ben Horowitz

4.2 milyar dolara AOL'e sattığı Netscape'i ve HP'ye 1.6 milyar dolara sattığı Loudcloud'u düşünürsek Andreesen ne yaptığını bilen bir adam. İstediği alanları şöyle sıralıyor: "Tüketici interneti, iş interneti, yazılım hizmetleri, cloud computing, mobil yazılım ve hizmetler, tüketici elektroniği yazılımları, altyapı yazılımları, ağ, depolama, veri tabanları, diğer sistemler." Bununla birlikte yeni iş modellerinden ve fikirlerinden kesinlikle çekinmediğini de belirtiyor.

Yatırım yapmayı düşünmediği alanlar ise "Yeşil teknolojiler, enerji, ulaşım, biyoteknoloji, ilaçlar, tıbbi cihazlar, nano teknoloji, film yapım şirketleri, perakende, elektrikli arabalar, uzay gemileri ve uzay asansörleri." Basitçe bu alanlardan anlamadığını belirtiyor.

Kendisine fikirle gelecek insanın ise sadece müthiş fikirleri olması yetmiyor. Uygulayamadıktan sonra tek başına fikirler beş para etmiyor. Başvuranların planlarını gerçekleştirecek yetenek ve motivasyona da sahip olması gerekiyor. Özellikle yapacağı şeylerin teknik yönünü çok iyi bilen ve ileride CEO olmayı isteyen insanlarla ilgileniyorlar. Kısacası neyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Andreesen'in size bir yardımı olmayacak.

Teklif ilginizi çekti mi? Öyleyse buraya mutlaka göz atın...

Okuyucu Yorumları