Netsis, “e-Bildirge”ye Hazır

Yerli ERP pazarının lider kuruluşu Netsis, 1 Mayıs 2004 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Sosyal Sigortalar İşlemleri Yönetmeliği’nin getirdiği yeniliklerle ilgili düzenlemelerini tamamladı.

Netsis, “e-Bildirge”ye Hazır

Netsis İnsan Kaynakları yazılımlarının Bordro modülünde yapılan düzenlemelerle, uygulama kullanıcıların Fusion, Fusion Standard, Entegre W3 sürümü paketlerine yüklenebilir duruma getirildi.

Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı tarafından, 25348 sayılı Resmi Gazetede ilan edilen uygulama ile, Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri, SSK’ya İnternet üzerinden gönderiliyor. e-Bildirge yöntemi, sekiz ve üzerinde sigortalı çalıştıran, özel ve resmi işyerlerinde zorunlu, bir ila yedi sigortalı çalışan işyerlerinde ise, isteğe bağlı olarak uygulanıyor. Mayıs ayı sonunda uygulamaya konacak bildiriye göre bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmeyenleri ise, para cezası bekliyor. Uygulamayla ilgili olarak; işyerlerinin "e-Bildirge Hizmetleri Başvuru Formu" ile "e-Bildirge Sözleşmesi”ni doldurarak, işlem gördüğü Sigorta İl Müdürlüğü’ne başvurmaları ve kullanıcı kodu ile şifrelerini almaları gerekiyor.

Ayrıca bazı bankalar tarafından hazırlanan “e-Bildirge Kullanım Paketi”nde; başvuru formu, e-Bildirge sözleşmesi, şifre zarfı teslim tutanağı, kullanım klavuzu, eğitim ve internet servis sağlayıcısı CD’si de bulunuyor. Bu ücretsiz paketler; Vakıflar Bankası, Türkiye İş Bankası, Denizbank, Dışbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Alternatif Bank, Akbank, Anadolu Bankası, Koçbank, Halk Bankası, Şeker Bankası, HSBC Bank’tan edinilebiliyor.

e-Bildirge dönemi ile birlikte, Aylık Sigorta Primleri Bildirgesi, Aylık Sosyal Güvenlik Destek Prim Bordrosu, Dört Aylık Sigorta Primleri Bordrosu formları yürürlükten kaldırılırken, bunların yerine Aylık Prim ve Hizmet Belgesi adında yeni bir form getiriliyor. İlgili pek çok formda da içerik ve format yönünden değişiklikler yapılıyor.

Garanti kapsamındaki ya da Versiyon Sözleşmesi bulunan Netsis kullanıcıları ise ücretsiz sağlanacak on-line güncelleme olanaklarından yararlanabiliyor. Garanti kapsamı dışında sözleşmesiz kullanıcılar da, Personel Paketi’nin versiyon yükseltme bedelleri ile ilgili bilgileri Netsis iş ortaklarından ya da Netsis ofislerinden edinebiliyor.

Okuyucu Yorumları