Nexus 5 hakkında tüm bildiklerimiz!

Piyasaya çıktığında "dünyanın en iyi Android'i" olacağı söylenen Nexus 5 hakkında tüm bilinenler!

Nexus 5 hakkında her şey!

Kutusundan Android 4.4 KitKat'la çıkacak yeni nesil Nexus 5'ten o kadar çok sızıntı oldu ki, cep hakkında öğrenmediğimiz şey neredeyse kalmadı. Bu belki de Nexus 5'le resmi anlamda tanışmamıza çok az bir zaman kaldığını gösteriyor. O halde isterseniz gelin, onun hakkında tüm bildiklerimizi bir gözden geçirelim.

Tasarımı

MyCE'nin ele geçirdiği günlük dosyasına göre Nexus 5, daha büyük, 5 inç'lik bir ekranla gelecek. Full HD çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluğu 441 PPI olacak. Nexus 4'ün 4.7 inç'lik ekranı, 320 PPI piksel yoğunluğuna sahipti.

Android 4.4'ün ortaya çıktığı Google etkinliğinde bazı Google çalışanlarının elinde görünen yeni Nexus, daha ince bir gövdeye, yatay bir Nexus logosuna ve daha büyük bir kamera lensine sahipti.

Teknik özellikleri, çıkış tarihi ve fiyat, Android

Teknik özellikleri, çıkış tarihi ve fiyat, Android

Teknik özellikleri

FCC'nin onayına gönderilen belgelerde ve Nexus 5'in hizmet kılavuzu olduğu düşünülen belgelerde cihazın güçlü bir cep olacağı ortaya çıkmıştı. 2.3GHz'lik Snapdragon 800 işlemciye sahip Nexus 5, 2GB RAM'le geliyor. Bu işlemci, akıllı ceplerde sahip olabileceğiniz en hızlı işlemcilerden bir tanesi.

Söylentilere göre yeni Nexus'taki kamera da güçlendirilecek. Nexus 4'ün kamerasının yeterince iyi olmadığını düşündüğümüzde bu çok iyi bir haber.

FCC başvurusuna göre cihaz, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, Qi kablosuz şarj ve belirli operatörlerde LTE desteği de sunacak. Pil ise 2.100mAh'den 2.300mAh'ye yükseltilecek.

Çıkış tarihi ve fiyat

Söylentilerin çoğu, Nexus 5'in bu ayın sonunda tanıtılacağı konusunda anlaşıyor. Cihazın fiyatının ise Nexus 4 ile aynı seviyede olmasını bekleyebiliriz. PhoneArena'ya göre 16GB'lık Nexus 5'in (yurtdışı) fiyatı 300 dolar, 3.000mAh pile sahip 32GB'lık sürümün fiyatı 400 dolar olacak.

Android 4.4 KitKat

Nexus 5'in Android 4 KitKat'la geleceğine neredeyse kesin gözle bakılıyor. Yeni sürümden ortaya çıkan görüntüler arasında tasarımı yenilenen çeviriciyi ve fazlasını görmüştük.

Okuyucu Yorumları