Nexus 5: LG istedi, Google olmaz dedi!

Google ve LG'nin piyasaya sürdüğü Nexus 5'in adı, eğer Google izin verseydi, bakın ne olacaktı...

LG istedi, Google olmaz dedi!

Google, Samsung ile birlikte ürettiği son Nexus telefonun adının Galaxy Nexus olmasına izin vermiş; bu sayede telefonda Samsung ile özdeşleşmiş olan Galaxy markası yerini almayı başarmıştı. Ancak Galaxy Nexus'un ardından Google, Nexus telefonları LG ile birlikte üretmeye karar verdi. Bu ortaklığın ilk meyvesi ise, Nexus 4 olmuştu.

Ve çok kısa bir süre önce, iki dev şirket, yine birlikte Nexus 5'i resmi olarak tanıttı ve piyasaya sürdü. Ancak Nexus 5'e giden yolda yaşanan ilginç bir detay, yeni gün yüzüne çıktı.

Kore medyasında yayınlanan haberlere göre LG, yeni Nexus'un adının Nexus G olmasını istemiş. Ancak Google, yeni telefonunun bu isimle adlandırmasını istememiş. Bilindiği gibi LG, G2, G Pad ve G Flex gibi ürünlerin üreticisi ve "G" markası, akla hemen LG'yi getiriyor. Google, daha önce Samsung'a yaptığı jesti bu kez LG'ye yapmadı ve telefonun "G" markasıyla çıkmasına izin vermedi.

Yayılan bilgilere bakılacak olursak Google, açık ve net bir şekilde, Nexus 5'i diğer Nexus cihazlar olan Nexus 7 ve Nexus 10 tabletlerle aynı çizgide tutmaya kararlı ve bu kararında da oldukça ısrarlı.

Okuyucu Yorumları