Nexus 9 tableti HTC üretiyor olabilir!

Google'ın bir sonraki, belki de son Nexus cihazı, yeni bir bilgiye göre işte bu cep devinden gelecek

Son Nexus kimden gelecek?

Hafta sonunda internete sızan bilgiler, bir sonraki Google Nexus tabletin üreticisinin Tayvanlı cep devi HTC olacağını gösteriyor.

Android Police'in temin ettiği bilgilere göre "Volantis" kod adlı, bir sonraki Nexus 9 tablet, 8.9 inç'lik bir ekrana sahip olacak. Ekran çözünürlüğü, iddiaya göre 2048x1440 olacak. Nvidia Tegra K1 64-bit işlemciyle geleceği söylenen tablet, 2GB RAM, 0.31 inç kalınlık ve 418 gram ağırlık gibi özellikler sunacak. Sayılan diğer özellikler arasında "sıfır aralıklı alüminyum gövde", stereo ön yüz hoparlörleri, 32GB depolama alanı, 8 megapiksel ve 3 megapiksellik kameralar var.

HTC Nexus tabletin Google'ın nihai Nexus tableti olacağına dair söylentiler de var. Firmanın Nexus markasını bir kenara bırakarak, Android Silver programına yoğunlaşacağına inanılıyor. Android Silver, farklı üreticilerin telefonlarının stok Android'li Google Play sürümlerine odaklanıyor ve üst seviye kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Nexus 9'un ne zaman tanıtılacağı ve piyasaya sürüleceği belli değil. Bunun yanında rapor, tabletin ayın 25'inde başlayacak olan Google I/O etkinliğinde tanıtılma ihtimalinin de düşük olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları