Nexus öldü mü, ölmedi mi?

Artık yeni bir Nexus cep olmayacağı söylentileri, bu açıklama ile birlikte farklı bir boyut kazandı!

Nexus öldü mü, ölmedi mi?

Ocak ayında Eldar Murtazin'in Google'ın Nexus programını öldüreceğine, bunun yerine ortaklarıyla Google Play Edition kapsamında saf Android'li cihazlar sunacağına dair ortağa attığı iddia, hala konuşuluyor.

Dahası Google'ın "Android Silver" adında bir program hazırladığına dair raporlar da, Nexus serisinin öleceği iddialarının doğru çıkacağına işaret ediyordu. Ancak Google'dan gelen bir bilgi, Nexus'un ölmeyeceğini, aksine kalıcı olduğunu gösterdi.

ReadWrite.com'a konuşan Android'in mühendislik direktörü Dave Burke, Silver konusunda açıklama yapmaktan kaçındı, ancak Nexus için şu önemli bilgiyi verdi: "Nexus hakkında konuşuluyor, çünkü başka bir şey var ve bu şeyin Nexus'un sonu olacağı sanılıyor. Ancak varılan bu sonuç, tamamen yanlış."

Burke, sözlerine şunları ekledi: "İnsanlar, konseptler yüzünden heyecanlanıyor ve neyi, ne için yaptığımızı nutuyorlar. Hala Nexus'a yatırım yapıyoruz." Burke, Nexus'un sadece stok Android'li cihazlar sunmayı amaçlamadığını, telefonun Android işletim sisteminin geliştirme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi. "Nexus telefon veya tablet olmadan açık kaynak kodunu geliştirmenizin yolu yok. Geliştirdiğiniz kodu yaşamalı ve solumalısınız."

Burke, Nexus'un ortadan kalkacağına dair şüpheleri tamamen söndürecek sözlerini şöyle tamamladı: "Bir platformu soyut olarak geliştiremezsiniz, bir cihaz (veya cihazlar) da geliştirmeniz gerekir. Bu yüzden Nexus'un herhangi bir zamanda ortadan kalkacağını sanmıyorum. Nexus, aynı zamanda Android'in nasıl çalışacağını tarif etmemiz açısında da öneme sahip... Bundan neden vazgeçebileceğimizi bilmiyorum, böyle bir şey, anlamsız olurdu."

Böylece Nexus'un hiç bir yere gitmediği, en yetkili kaynaktan doğrulanmış oldu. Yani bu sene yeni bir Nexus'un çıkmasını beklemekte hiçbir sakınca yok.

Okuyucu Yorumları