NFT Sanatçısı BEEPLE'ın Twitter Hesabına Saldırı

Eserleri binlerce dolara satılan BEEPLE'ın Twitter hesabı kısa süre önce saldırıya uğradı. Hesap, BEEPLE'ın takipçilerini kandırarak, kripto dolandırıcılığı yapmak istedi. 

NFT Sanatçısı BEEPLE'ın Twitter Hesabına Saldırı

Grafik sanatçısı Mike Winkelmann, en önemli NFT sanatçılarından biri ve NFT dünyasında BEEPLE olarak biliniyor. Eserleri binlerce dolara satılan BEEPLE'ın Twitter hesabı kısa süre önce saldırıya uğradı. Hesap, BEEPLE'ın takipçilerini kandırarak, kripto dolandırıcılığı yapmak istedi.

BEEPLE'ın Twitter'ı Saldırıya Uğradı

BEEPLE olarak bilinen grafik sanatçısı Mike Winkelmann'ın Twitter hesabı saldırıya uğradı. Hacker, hesabı ele geçirdikten sonra moda tasarımcısı Louis Vuitton ile işbirliği yaptığı haberini hesaptan paylaştı ve takipçileri sahte bir bağlantıya yönlendirdi.

Güvenlik araştırmacısı Harry.ETH, "Beeple'ın Twitter hesabı, para çalmak için bir kimlik avı web sitesi yayınlamak için ele geçirildi" diyerek konuya ilişkin ilk duyuruyu yaptı.

Paylaşılan sahte linke tıklayan birçok kullanıcı oldu ve şimdiye kadar yaklaşık 71 bin dolar değerinde 35 ETH çalındı.

Bazı Twitter kullanıcıları, linke tıklamaları sonucunda cüzdanlarından ETH'lerin çekildiğini söyleyerek diğer kullanıcıları linke tıklamamaları konusunda da uyardı.

BEEPLE'ın Twitter'da 672 binden fazla takipçisi bulunuyor. Sanatçı, geçen yıl bir NFT'sini 69 milyon dolara satarak bir rekor kırmıştı.