Nike'dan zıplamayı ölçen ayakkabı!

Nike'ın yeni ayakkabısı, mobil uygulamalarla beraber çalışıyor ve bakın neleri ölçebiliyor!

Nike'dan "ölçen" ayakkabı!

NIKE ayakkabılarda dijital ve interaktif mobil uygulamaları bir araya getiren Nike+ Basketball ve Nike+ Training serilerini tanıttı. Günlük çalışmaları takip etmek amacıyla geliştirilen bir bileklik olan NIKE+ FuelBand'ın piyasaya sürülmesiyle bu topluluğun daha da genişlemesi bekleniyor.

Nike+ Basketball deneyimi, oyuncunun oyunu hakkında ölçümler yaparak ve bilgiler sağlayarak motivasyonunu arttırıyor. Nike+ Basketbol, oyuncuların her oyunu ne kadar yüksekten, sert ve hızlı oynadığını ölçüyor.

Nike+ Training, günlük antrenmanı bir zorunluluk olmaktan çıkarıp eğlenceye dönüştürüyor. Bu deneyim, günün her anını dolu dolu yaşayanlar için oyun oynamanın cazibesiyle yoğun bir antrenmanı/egzersizi bir araya getiriyor.

Her iki deneyimin arkasında, ayakkabıların içine yerleştirilen ve kullanıcının hareketlerini kaydedip telefonuna kablosuz aktaran yeni Nike+ Pressure Sensor teknolojisi bulunuyor. Bu veriler daha sonra farklı ölçümler yapmak için kullanılıyor ve oyuncunun antrenmanları veya oyun tarzı hakkında bilinmeyen bilgiler sağlıyor.

Nike+ Basketball, 'Oyunumu İzle' seçeneği, oyuncuların oyunda ne kadar yükseğe zıpladığını, sert ve hızlı olduğunu ölçüyor. NIKE+ teknolojisi içeren basketbol ayakkabıları oyun sırasındaki her hareketi izliyor ve bu bilgileri oyuncuya aktarıyor. Böylece, oyuncular nerelerde daha iyi olmaları gerektiğini görebiliyor. Hedeflere ulaşıldığında, Nike Basketball oyuncuları ve koçlarından gelen mesajlar ise oyuncuları motive ediyor. Bu deneyimde sunulan 'Smacımı Göster' seçeneğiyle oyuncular smaçlarını kaydedip canlı verilerini video görüntüsüne dönüştürebiliyor ve sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

NIKE+ teknolojisi içeren bütün ayakkabı modelleri 29 Haziran 2012'de ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Çin'de satışa çıkacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları